Achates won de topper van Constantia.
Achates won de topper van Constantia. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Achates verslaat Constantia en brengt spanning terug, Milsbeek nu derde

Voetbal 1.914 keer gelezen

De spanning in de vierde klasse G is weer terug dankzij de 1-0 overwinning die Achates boekte op koploper Constantia, dat nog wel een marge van twee punten heeft met de Ottersummers. In de subtop deed Milsbeek goede zaken door te winnen bij De Zwaluw en op te klimmen naar plek drie. Onderin leed Toxandria een kansloze nederlaag tegen Heijen.

Vuurwerk, drukte, sfeer en spanning... De topper tussen Achates en Constantia heeft zondag het affiche meer dan waar gemaakt. Uiteindelijk was het de thuisploeg die met 1-0 won dankzij een vroege goal van Kai Bicentini op aangeven van Damien Matulessy. Constantia deed weinig onder voor de thuisploeg en was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Dennis Willems en Jeroen van de Ven raakten echter de paal namens Constantia. Bas Thijssen vergat in de slotfase het duel voortijdig te beslissen. Achates nadert Constantia dankzij de winst tot op twee punten. “Vandaag was een van de weinige keren dat we geen goal maken. We creëren denk ik meer kansen dan in de afgelopen wedstrijden bij elkaar. Miscommunicatie bij ons achterin werd keihard afgestraft”, concludeerde Gert Jan Reijnen van Constantia. “Het was een wedstrijd vol strijd en inzet. Over het veldspel ben ik niet ontevreden, wel over de uitslag. Nog zes finales te gaan.”

Zesde 1-0 nederlaag voor De Zwaluw
Milsbeek is de nieuwe nummer drie dankzij een 1-0 overwinning bij De Zwaluw. Daniel Janssen maakte de enige treffer van de middag, waardoor Milsbeek voor de negende keer op rij ongeslagen bleef. “Dit heb ik in mijn trainerscarrière nog nooit meegemaakt: zes wedstrijden met 1-0 verliezen”, aldus Michel van de Venn van De Zwaluw. “De eerste helft was van onze kant rommelig. Ik miste de agressie en de scherpte in de duels. De tweede helft was volledig voor ons. Op enkele uitvallen na speelde alles zich op de helft van Milsbeek af. Helaas viel de goal niet.”
VIOS’38 staat twee punten achter Milsbeek na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Oostrum. Sjors Janssen trof doel namens de Beugenaren. Overigens is het verschil tussen nummer drie Milsbeek en nummer tien Heijen slechts zes punten. Dat belooft dus een spannend seizoensslot te worden. DSV won met 2-3 bij Stormvogels’28. 

Problemen voor Toxandria nemen toe
Voor Toxandria nemen de mogelijkheden om nog dichtbij De Zwaluw te komen met de week af. De Rijkevoortste hekkensluiter verloor met duidelijke cijfers van Heijen, dat ondanks het gemis van enkele basisspelers met 0-3 won. Guus Hawinkels, Bas Janssen en Boyd Kessels maakten het verschil voor Heijen, bij wie Jeen Schiks twee assists had. “Ik ben zeer tevreden over vandaag, want we kampen nog steeds met blessures en afwezigen. De 15-jarige Luc Jans en 17-jarige Max Willems hebben weer een half uur gevoetbald en de laatste tien minuten heb ik nog de 17-jarige Jarne Gijsberts en Luca Keuninkx (debutant) gebracht. Mooi om te zien dat we het in deze fase voor elkaar krijgen de tegenstander de wil op te leggen.”

Uitslagen vierde klasse G:
Achates-Constantia 1-0
Merselo-Montagnards 2-2
Stormvogels’28-DSV 2-3
Toxandria-Heijen 0-3
VIOS’38-Oostrum 1-1
De Zwaluw-SV Milsbeek 0-1

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 18-39 (P)
2. Achates 19-37
3. SV Milsbeek 18-30
4. SV Oostrum 19-29
5. Stormvogels’28 18-28
6. VIOS’38 19-28
7. Montagnards 18-26
8. Merselo 19-26
9. DSV 18-25
10. Heijen 18-24
11. EWC’46 18-22
-----------------------------
12. De Zwaluw 19-10
================
13. Toxandria 19-6

Achates won de topper van Constantia.
Achates won de topper van Constantia.
De Boerenbond Side Hooligans Wanroij zorgde voor een leuk sfeertje langs de lijn.
De Zwaluw verloor op eigen veld van SV Milsbeek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant