Excellent maakte maar liefst acht treffers tegen Germania.
Excellent maakte maar liefst acht treffers tegen Germania. Archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: Excellent scoort acht keer, EGS’20 nadert Handel en puntje voor Hapse Boys

Voetbal 1.373 keer gelezen

De strijd om de vierde plek in de derde klasse D ligt weer helemaal open na de overwinningen van EGS’20 op Vitesse’08 en de winst van Excellent op Germania. Vooral de zege van de Oploonaren viel op: 8-1. Sven van Gelder scoorde vier keer! Zaterdag speelde Boekel Sport al met 0-0 gelijk tegen Handel. Hapse Boys blijft punten verzamelen. Dit keer werd het 1-1 bij Ysselsteyn, waardoor de Hapsenaren weer een plekje stijgen.

De meest opvallende uitslag in het Oost-Brabantse amateurvoetbal kwam zondag voor rekening van Excellent, dat hard uithaalde tegen Germania. Pas bij 8-1 stopte de teller. Grote man aan de kant van Excellent was Sven van Gelder, die er maar liefst vier maakte. De andere goals kwamen voor rekening van Roel Verberk, Timo Cornelissen, Frans Cuppers en Gido Kurvers. “Deze uitslag spreekt voor zich. We waren heer en meester”, glunderde John Janssen van Excellent na afloop.

Overtuigende winst EGS’20
Niet alleen Excellent nadert Handel, ook EGS’20 kan plek vier ruiken dankzij een gemakkelijke overwinning op Vitesse’08. In de eerste helft was de thuisploeg vele malen beter, maar bij rust stond het pas 1-0 omdat alleen Roel van de Boogaard doel trof. “We lieten in die fase Vitesse’08 leven, want we kregen wel vier opgelegde kansen om de wedstrijd op slot te gooien.” Na rust kwam Vitesse’08 sterk terug, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. EGS’20 creëerde evenmin veel, maar kwam in de slotfase toch op 2-0 toen Wessel Kouwenberg doel trof. “Een terechte zege”, vatte Remco ten Hoopen van EGS’20 samen.

Belangrijk gelijkspel Hapse Boys
Hapse Boys blijft punten sprokkelen en klom zelfs weer een plaatsje op de ranglijst dankzij een gelijkspel bij SV Ysselsteyn. Met 1-1 kregen de gasten volgens trainer Wilfred Schoonderbeek te weinig. “Het was een lastige wedstrijd, met veel duels. We hebben een paar aardige kansen gehad, net voor einde wedstrijd zelfs nog een hele goeie. Bij hun gelijkmaker zijn we niet meedogenloos genoeg. We moeten gewoon de bal wegschieten, maar gaan we voor een voetballende oplossing.” Nicky van der Wijst was de doelpuntenmaker bij Hapse Boys.