Winst voor Prinses Irene bij  Vianen Vooruit
Winst voor Prinses Irene bij Vianen Vooruit Foto: HANNY VD LINDEN

2F: Volharding steviger in het zadel na winst in ondertal bij Emplina, Prinses Irene pakt draad weer op in Vianen

Voetbal 1.202 keer gelezen

De weg naar het kampioenschap lijkt voor Volharding een kwestie van tijd na winst bij Emplina en puntverlies van SVSSS. Wel kreeg keeper Bono Barten direct rood wegens het stoppen van een doorgebroken speler. Heeswijk kan thuis nog winnen en deed dat ten koste van het bezoekende Real Lunet met 3-2. Volkel kwam pas laat langs Venhorst, maar had tevens te weinig tijd om te winnen. DAW Schaijk deed wat er van de oranje formatie werd verwacht: winnen van het bezoekende EVVC.

Volkel kwam op de Voskuilen in Venhorst met 1-0 achter door een benutte penalty van Luuk van den Boogaard. In de tweede helft drong Volkel aan, maar Venhorst weigerde te buigen. Drie minuten voor het einde gebeurde dat toch. Bodie Jilesen was de maker van de meer dan verdiende 1-1. Jilesen: “Er kwam een voorzet die tussen twee man inviel. Ik kon de bal bemachtigen en scoren. We waren in die fase heer en meester, maar de tijd zat ons tegen. Jammer, maar alsnog een puntje.”

Volkel kwam in de slotfase met de schrik vrij. Foto- Eric Elbers

Vianen Vooruit – Prinses Irene 0-1
Een typische 0-0 wedstrijd wist trainer Erik Meulendijk Kliksport te melden. Rik Renirie was nog het meest gevaarlijk voor rust, maar ook hij kon de stand niet openbreken. Dat deed Tim van den Brand na rust wel rechtstreeks uit een corner krulde hij de bal binnen en wonnen de bezoekers uit Nistelrode.

Zoekplaatje: waar is de schoen? Foto: Hanny van der Linden

Heeswijk – Real Lunet 3-2
De eerste keer dat ze een thuiswedstrijd op het gras van het hoofdveld speelden, wist trainer Theo van Lieshout ons te melden. Heeswijk keek al in minuut één tegen een achterstand aan. De ver voor zijn doel staande Sebastiaan de Schouwer liet zich verrassen door een uit stand geschoten bal van grote afstand. Van Lieshout: “Zulk een bal mag er eigenlijk niet in, maar het gebeurde toch. Gelukkig wisten we het voor rust nog om te zetten.” In een tijdsbestek van tien minuten boog Heeswijk de stand om naar 3-1 door doelpunten van Wouter van Dijke en twee maal Tjerry van Steenbergen. Van Lieshout: “Na rust vergaten we de boel op slot te gooien en maken hun nog 3-2, maar verder hebben we het geconsolideerd.”

DAW Schaijk - EVVC  foto Eric Megens

DAW Schaijk – EVVC 3-1
Een wedstrijd waar in het eerste half uur nauwelijks iets gebeurde. De eerste honderd procent kans was voor DAW toen Mark Megens op de lat kopte. Kort hierna kreeg Megens opnieuw een kans, maar ook die ging naast. Het was EVVC dat in de 37e minuut vanuit een ingooi op 1-0 kwam. Het was Falko van der Rijt die de daarna volgende voorzet binnenkopte. Echter nog voor het rustsignaal kwam DAW weer op gelijke hoogte door Mark Megens die nu wel scoorde op een steekbal van Niels de Groot. Na rust, met Bart Vos voor Jaap Maathuis, viel de 2-1 na een uur spelen. Uit een corner van Jacco van der Heijden kopt Corik Megens zijn team op voorsprong. Jacco van der Heijden was het die kort voor tijd de 3-1 eindstand mocht bepalen.

Foto Bas Delhij Olympia’18 - CHC

Olympia’18 – CHC 1-3
Wesley Meeuwsen opende voor CHC door een ‘free-kick’ snoeihard achter doelman Tim Kuijpers te schieten: 0-1. Nog voor rust waren het de bezoekers uit Den Bosch die de stand verdubbelden naar 0-2. Olympia’18 voetbalde niet eens zo slecht, maar de creativiteit om te scoren ontbrak bij de ploeg uit Boxmeer. In een fase dat de wedstrijd een grimmig karakter kreeg kwam Olympia’18 op 1-2 door Jessy Wolff. Vooral de het vlaggen en fluiten voor buitenspel levert veel irritatie op bij de Olympia’18 en haar getrouwen. CHC gooit de deur op slot door in de eindfase de stand op 1-3 te brengen. Een hardwerkend Olympia’18 leed een zuur verlies. In een fase waar de 2-2 moest vallen was het CHC dat scoorde.

Emplina-Volharding
Het ziet er steeds beter uit voor Volharding in de strijd om de titel in de tweede klasse F. Zelf wonnen de roodwitten op bezoek bij de nummer drie in de stand Emplina met 1-3. Na tien minuten al was het Melvin de Klijn die de scoren opende voor de bezoekers uit Vierlingsbeek. Na rust kwam Emplina op 1-1 door een vrije trap van Olav van Boxtel. De vrije trap werd gegeven nadat keeper Bono Barten een speler blokkeerde in scoringspositie. Rood voor de Volharding doelman die werd vervangen door jeugdkeeper Jelle Stevens waar doelpuntenmaker De Klijn werd geofferd. Ondanks de numerieke minderheid was het Vincent Buijssen die Volharding op voorsprong schoot. Emplina drong aan maar het was Mark Blenckers die de 1-3 eindstand bepaalde. Een knappe zege van Volharding waar de weg naar het kampioenschap zich steeds meer gaat duiden.