Volharding lijkt op weg naar de eerste klasse. Onlangs werd buurman Olympia'18 verslagen.
Volharding lijkt op weg naar de eerste klasse. Onlangs werd buurman Olympia'18 verslagen. Foto: Bas Delhij

‘Iedereen is zich ervan doordrongen wat we kunnen bereiken’

Voetbal 1.751 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | RKVV Volharding lijkt op weg naar de eerste klasse. De Vierlingsbeekse formatie wacht een beslissende week in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse F met thuisduels tegen hekkensluiter Venhorst en nummer twee SVSSS. “We zijn dit seizoen als team enorm gegroeid”, zegt trainer Johan Vullings.

Door Martijn Schwillens

De meivakantie is een welkome periode van rust in de tropenweken die Vullings momenteel beleeft. Naast zijn werk als docent en het hoofdtrainerschap bij Volharding, loopt de Venraynaar stage bij Achilles’29 voor zijn cursus UEFA-A. De Groesbeekse hoofdklasser is na de degradatie uit het profvoetbal in 2017 een constante bron van onrust gebleken, met als dieptepunt een gedwongen vertrek van het eigen sportpark. “Er gebeurt elke week wel weer wat anders, maar het is ook erg leerzaam. Binnen die bijzondere omstandigheden probeer je elke week een team zo goed mogelijk te prepareren en praat je ook mee over versterkingen voor volgend seizoen”, zegt Vullings, die elke thuiswedstrijd van Achilles’29 als assistent-trainer op de bank zit. “Nog een paar weken en dan heb ik hopelijk alle punten binnen voor mijn trainersdiploma.”

‘We zijn veel stabieler geworden, maar de weg naar boven werd in 2020 al ingezet’

Onneembare vesting
Dansen op de vulkaan is er in Vierlingsbeek niet bij. Sportpark Soetendaal is vooral een (bijna) onneembare vesting. In negen thuiswedstrijden werd slechts één nederlaag geleden. “We zijn dit seizoen enorm gegroeid als team. We hebben twee jaar geleden afscheid genomen van enkele meer ervaren spelers en de jonge jongens die ervoor in de plek zijn gekomen, hebben hun rol goed opgepakt. Onze grote kracht is het collectief, al beschikken we met Bono Barten over een zeer betrouwbare doelman die onze verdediging continu blijft coachen. Dat brengt rust. We zijn veel stabieler geworden, maar de weg naar boven werd in 2020 al ingezet. Toen corona alles stopzette, waren we ook goed aan het seizoen begonnen. Iedereen is zich ervan doordrongen wat we kunnen bereiken”, benadrukt hij.
Het grote verschil met de afgelopen seizoenen is dat Volharding (58 treffers) over vijftien verschillende doelpuntenmakers beschikt. “We scoren inderdaad gemakkelijk, al zijn we voor onze productie wel erg afhankelijk van Vincent Buijssen, die er achttien heeft gemaakt. De volgende speler op de lijst is Melvin de Klijn, met zeven goals.”

Spannende titelstrijd
Het siert de spelersgroep van de tweedeklasser dat na het aangekondigde vertrek van Vullings (de spelers wilden dat hij bleef, red.) de prestaties constant bleven. Iets dat de oud-coach van Hapse Boys, die na de zomer begint bij ZSV, als compliment mag beschouwen. “De spelers waren uitgesproken en dat heeft me heus wel wat gedaan. Gelukkig hebben we dat om kunnen zetten in iets positiefs. Het moge duidelijk zijn dat we nu vol voor het kampioenschap gaan.” De roodbroeken kunnen komende week een flinke stap zetten door op donderdag 12 mei thuis af te rekenen met SVSSS. “Het gaat spannend worden, maar het vertrouwen is groot.” Extra meevaller is de terugkeer van Stijn van den Broek. “Het is fijn dat hij er weer bij is in de beslissende fase.”

Stand tweede klasse F:
1.Volharding 20-46
2.SVSSS 20-40
3.DAW Schaijk 20-37
4.CHC 20-36
5.Emplina 20-34
6.Heeswijk 20-29
7.Olympia’18 20-29
8.Prinses Irene 20-27
9.Helvoirt 20-25
10. Volkel 20-23
11.Real Lunet 20-18
12.EVVC 20-18
13.Vianen Vooruit 20-17
14.Venhorst 20-10

Programma zondag 8 mei:
CHC - DAW Schaijk
EVVC - Heeswijk
Volkel - Helvoirt
Real Lunet - Vianen Vooruit
Prinses Irene - Olympia’18
Volharding - Venhorst
SVSSS - Emplina

Programma voor 12 mei:
DAW Schaijk - Olympia’18
Venhorst - Real lunet
Helvoirt - CHC
Vianen Vooruit - Heeswijk
Volharding - SVSSS
Emplina - Prinses Irene
EVVC - Volkel

Johan Vullings.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant