VV Sambeek is voor het eerst in de 90-jarige clubhistorie gepromoveerd naar de vierde klasse.
VV Sambeek is voor het eerst in de 90-jarige clubhistorie gepromoveerd naar de vierde klasse. (Foto: Bas Delhij)
update

Stand-in-goalie Flynn Hendriks held bij promoverend Sambeek

  •   keer gelezen   Voetbal

SAMBEEK | VV Sambeek is zondag voor het eerst in de 90-jarige clubhistorie gepromoveerd naar de vierde klasse. Held bij de thuisclub werd stand-in-doelman Flynn Hendriks, die drie penalty’s stopte nadat de return van de nacompetitiefinale tegen DWSH’18 eerder met 1-2 was verloren. “Echt bizar. Drie jaar niet gekeept en dan pak je drie penalty’s”, aldus Hendriks.

Door Martijn Schwillens

Dat de beslissing op D’n Urling uiteindelijk viel na penalty’s, is een klein wonder. DWSH’18 had in de reguliere speeltijd de 1-2 ‘achterstand’ (vorige week opgelopen in Wilbertoord) ongedaan gemaakt door doelpunten van Teun Nooijen (1-2) en Syb Daverveld (0-1). Aan de zijde van Sambeek had Tim Derikx de gelijkmaker binnengekopt in een bij vlagen gemene wedstrijd. In de verlenging waren de gasten oppermachtig, maar de bevrijdende 1-3 voor DWSH’18 bleef uit. Tom Verheijen kopte op de paal en in de 119e minuut tikte Maik de Bruin naast. In de reguliere speeltijd had De Bruin voor open doel ook al eens een grote kans gemist. “Eerlijk, ik heb geen moment getwijfeld over de goede afloop”, vertelde een geëmotioneerde hoofdcoach John Klaassens van Sambeek na afloop. De Limburger gaat met voetbalpensioen en nam in stijl afscheid. “Al de hele week krijg ik allerlei leuke berichtjes van oud-collega’s en spelers met wie ik gewerkt heb. Waaronder van de oud-keeperstrainer van NEC. Die had me een heel lief bericht gestuurd dat me tot tranen roerde.”

Tot tranen geroerd
Tot tranen geroerd, dat was ook Flynn Hendriks. De keeper had al drie jaar niet meer onder de lat gestaan, maar eiste uitgerekend tegen DWSH’18 een hoofdrol op. “Het is niet zo dat ik me speciaal op die serie voorbereidde of wist in welke hoek die jongens zouden schieten, maar ik wist dat zij minstens zo zenuwachtig moesten zijn als ik. Dat ik er dan drie stop en dan ook nog eens van de jongens die normaal gesproken beslissend zijn bij DWSH’18: dat is echt te bizar voor woorden. Niet te geloven. Dit gaan we met z’n allen groots vieren”, schreeuwde Hendriks het uit.
Iets verderop stond Bas Eising uitgeput in de middencirkel. “Dit is echt fantastisch. De laatste twintig minuten van de verlenging heb ik geen meter meer gelopen. DWSH’18 was vandaag gewoon beter, dus we waren blij dat we er penalty’s uit konden slepen”, zei de 35-jarige spits, die na tachtig minuten na een harde overtreding was ontsnapt aan een rode kaart. Eising schoot in de penaltyserie overtuigend raak.

‘Promotie van de hele club’
Sambeek viert dit jaar haar 90-jarig bestaan en gaat het jubileum vieren als vierdeklasser. Klaassens tot slot: “Dit is echt een promotie van de hele club. Na de corona zijn de leden van deze prachtige vereniging enorm naar elkaar toegegroeid. De jongens van het tweede, het derde en het vierde plus de dames zijn enorm betrokken bij de prestaties van het eerste elftal. Prachtig om mee te maken. We hebben bijna allemaal twee dagen vrijgekomen, dus we gaan deze promotie goed vieren!”


Maik de Bruin (rechts) had diep in de verlenging namens DWSH’18 de winnende op zijn voet, maar hij mikte naast. - Foto: Bas Delhij

Meer berichten