<p>Hapse Boys heeft zich gehandhaafd.</p>

Hapse Boys heeft zich gehandhaafd.

(Archieffoto: Frans van der Elzen)

Hapse Boys handhaaft zich na winst in Zuid-Limburg: ‘Trots op deze boys’

  •   keer gelezen   Voetbal

BEEK | Hapse Boys heeft zich gehandhaafd in de derde klasse. De finale van de nacompetitie tegen RKHSV werd in Beek na verlenging met 0-2 gewonnen. “We konden diep gaan en hebben terecht de overwinning gepakt”, aldus trainer Wilfred Schoonderbeek.

Het is eind februari als Schoonderbeek van Hapse Boys wat teleurgesteld de bestuurskamer bij Hapse Boys binnenstapt. Een kwartier eerder hebben de Hapsenaren met 1-2 verloren van Rood Wit. Ondanks de positie op de ranglijst (laatste met één punt uit tien wedstrijden) heeft Schoonderbeek er alle vertrouwen in dat de Boys zich gaan handhaven. “Zelfvertrouwen doet veel. Als je een keertje wint, dan kun je zomaar een serie neerzetten. Ik zie zeker mogelijkheden om ons te handhaven”, zei hij toen strijdbaar.

‘Konden diep gaan’
De ‘Great Escape’, die eind februari werd afgekondigd door Schoonderbeek, beleefde zijn apotheose vanmiddag in het Zuid-Limburgse Beek, waar RKHSV werd verslagen door doelpunten van Nicky van de Wijst (die zijn laatste wedstrijd voor de Hapsenaren speelde) en Tom Meijer: 0-2. “We hadden het lastig om in ons spel te komen, met veel druk van de tegenstander op onze verdediging. We hadden het lastig om eronder uit te spelen en maakten steeds de verkeerde keuzes”, vertelde Schoonderbeek. “Na rust kwamen we er beter in, kregen we vaker de bal en creëerden we kansen. Tien minuten voor het einde van wedstrijd gingen we twee keer alleen op de keeper af, maar de paal en lat redden ze. De verlenging was voor ons. We stonden er beter op en konden diep gaan voor de overwinning. Ik ben enorm trots op deze boys, die het gehele jaar veel met elkaar hebben gegeven.”

Meer berichten