Aan Middelweg 98-100 in Molenhoek komen twee complexen met elk zestien appartementen.
Aan Middelweg 98-100 in Molenhoek komen twee complexen met elk zestien appartementen. (Foto: Jos Gröniger)

Huur- en koopappartementen aan Middelweg in Molenhoek

  •   keer gelezen   Wonen

MOLENHOEK | Met zestien sociale huurappartementen en evenveel koopappartementen op het perceel Middelweg 98-100 in Molenhoek krijgt de huizenmarkt in de gemeente Mook en Middelaar een flinke impuls. En met de voor de gemeente nieuwe coördinatieregeling kunnen de plannen waarschijnlijk sneller tot uitvoering komen.

Op de locatie aan de kruising Middelweg-Ringbaan was tot voor acht jaren geleden autodealer en garage Hegeman gehuisvest. Eerder was autobedrijf Jipp er gevestigd. Er werd al vaker nagedacht over woningbouw op deze plek. “Eerdere plannen zijn niet tot de eindstreep gekomen”, weet wethouder Geertjan Wienhoven, die blij is met de nieuwe plannen. “Het is een waardevolle toevoeging. Er is druk op de gemeente. Er is veel vraag naar woonruimte.”

Op de genoemde locatie worden twee appartementenblokken gerealiseerd. Op het gebied dat grenst aan de Ringbaan komen de zestien koopwoningen. Het naastliggende perceel (Middelweg 98) is bestemd voor appartementen voor de huur. De beide gebouwen zijn niet identiek, maar de stijl verraadt dat er verwantschap is. Initiatiefnemer voor de bouwplannen is Janssen-Groesbeek Vastgoed BV. De huurappartementen worden verhuurd door woningcorporatie Destion.

Coördinatieregeling
Voor het doorlopen van de benodigde procedures wordt gekozen voor een in Mook en Middelaar nieuw fenomeen. Met de Coördinatieregeling nemen de gemeente en initiatiefnemer twee ‘hordes’ in een keer. Om het plan te realiseren is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Daarnaast is er voor de bouw van panden een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig. Ook dient er een uitrit te worden aangelegd en moet de aanwezige bebouwing worden gesloopt. Gelet op de impact van deze ontwikkeling biedt het gebruik van de coördinatieregeling veel voordelen. “De burgers zien meteen het eindresultaat. Het totale proces is korter. Bovendien worden betrokkenen niet tekortgedaan bij bijvoorbeeld de inspraakprocedure”, legt wethouder Wienhoven uit.

Jos Gröniger
Meer berichten