Wethouder Peperzak en een jonge toekomstig bewoner verrichten de eerste bouwhandeling.
Wethouder Peperzak en een jonge toekomstig bewoner verrichten de eerste bouwhandeling. (Foto: Jos Gröniger)

Wethouder geeft officiële startsein in snel bouwplan Hoenderpark

  •   keer gelezen   Wonen

OTTERSUM | Er wordt nijver gewerkt aan de lang verwachte uitbreiding van Ottersum. In de nieuwe wijk Hoenderpark is inmiddels veel grondwerk verzet, maar donderdagmiddag had wethouder Rob Peperzak de eer de officiële eerste bouwhandeling verrichten. Tientallen toekomstige bewoners waren getuigen van dat moment.

Tussen de Hoenderweg, Goorseweg en de Bonkelaar wordt sinds de zomer gewerkt. De riolering van de straten De Wieken, Rozet en Korenmolen is inmiddels gelegd. Werknemers van het bouwbedrijf zijn dagelijks in de weer, en de kopers van een vrije sectorwoning bouwen aan hun nieuwe onderkomen. “De bouw is gevorderd tot peil”, vertelde Luuk Arts, de directeur van projectontwikkelaar Javo. Arts kondigde ook de aanleg van een groene zone met speelvoorzieningen in de wijk aan. De initiatiefnemers voor het bouwplan nodigen buurtbewoners straks uit om mee te denken over de invulling van de zone.

Hoenderpark verrijst in het gebied waar oorspronkelijk vijftien Ruimte voor Ruimte woningen zouden worden gerealiseerd. Daar bleek geen belangstelling voor. Wethouder Rob Peperzak refereerde in zijn woord aan de koerswijziging die leidde tot het huidige plan Hoenderpark. Sindsdien gaat het crescendo. “Hoenderpark is de snelste wijk van de gemeente”, aldus Peperzak.

In Hoenderpark worden in vier fases 41 grondgebonden woningen gebouwd voor starters, jonge gezinnen en senioren. Het aanbod bestaat uit vrijstaande en twee-onder-een kap, nultreden en rijwoningen gebouwd. Ook komt er een woon-zorgcomplex. 

Jos Gröniger
Meer berichten