<p>Annita Brons dingt met het plan voor het Ontmoetingsbos achter zorgcentrum Libermannhof mee naar de prijs in de wedstrijd Gewoon Bijzonder Zorgidee van Proteion.&nbsp;</p>

Annita Brons dingt met het plan voor het Ontmoetingsbos achter zorgcentrum Libermannhof mee naar de prijs in de wedstrijd Gewoon Bijzonder Zorgidee van Proteion. 

(Foto: Jos Gröniger)

Gennepse wil Ontmoetingsbos bij Libermannhof

  •   keer gelezen   Wonen

GENNEP | De Noord-Limburgse zorgverlener Proteion bestaat dit jaar een eeuw, en viert dat op verschillende momenten. In het kader van de honderdste verjaardag heeft de zorgorganisatie een wedstrijd Gewoon Bijzonder Zorgidee uitgeschreven. Een van de zeven kandidaten voor de aanmoedigingsprijs van veertigduizend euro is de Gennepse Annita Brons. De leidinggevende bij zorgcentrum Proteion Libermannhof in Gennep is in de race met haar idee voor het ontmoetingsbos achter het complex aan de Spoorstraat.

Tussen en gebouwencomplex Libermannhof en het Voorhoevepark ligt een bosgebied dat in haar ogen prima geschikt is voor de aanleg van het Ontmoetingsbos. “Het zou mooi zijn, een ontmoetingsbos in je achtertuin. Het draagt bij aan de verbinding tussen bewoners van Libermannhof en de Gennepenaren”, zegt Brons.

Annita Brons heeft het plan uitgestippeld en uitgetekend. De gedachten achter het plan van zij samen: “bewoners van een zorgcentrum komen gemiddeld zes minuten per dag buiten. Dit willen wij anders. In het bos bij zorgcentrum Libermannhof willen wij een ontmoetingsplek creëren waar de dorpsgemeenschap elkaar laagdrempelig kan ontmoeten en plezier hebben. In het bos willen we daarom verschillende elementen aanbrengen zoals muziek, spel, dieren en beweging.”
De dierenweide keert terug. “En er komen wandelpaden en een jeu de boulesbaan”, zegt de Gennepse, die ook een ontmoetingsruimte in gedachten heeft. “Er komt een paviljoentje met een koffiebar.”
Het Ontmoetingsbos krijgt een openbaar karakter, en is niet alleen voor bewoners van Proteion Libermannhof. “Bewoners kunnen er met bezoek en mantelzorgers verblijven, maar ook anderen mogen er wandelen en gebruik maken van de faciliteiten.”

De bedenkster van het Ontmoetingsbos peilde haar idee al bij haar collega’s en de bewoners van Libermannhof. De reacties waren erg positief. Belangrijk was ook de digitale presentatie van het plan voor de organisatie van de ideeënwedstrijd. Ook dat verliep prima. “Maar nu ga ik de boer op om draagvlak te creëren. Het is belangrijk te weten dat het stemmen niet alleen voor mensen binnen de organisatie Proteion is. Iedereen mag een stem uitbrengen.”
Stemmen kan tot en met 22 november via www.proteion.nl/stemmen. Op deze pagina vertelt Annita in een filmpje wat het plan inhoudt. Op 26 november velt een commissie binnen Proteion het eindoordeel in de ideeënwedstrijd.

Jos Gröniger
Meer berichten