<p>De jeu de boulesbaan in Achter de Hove wordt zaterdagmorgen officieel geopend.</p>

De jeu de boulesbaan in Achter de Hove wordt zaterdagmorgen officieel geopend.

(Foto: Jos Gröniger)

Achter de Hove zet ‘boules-ballen’ op verlanglijstje Sint

  •   keer gelezen   Wonen

GENNEP / OTTERSUM | De ene bewoner voelt zich Gennepenaar, de andere is blijft een Ottersummer. Buurt Achter de Hove tussen Ottersumseweg en Kleineweg is een grensgeval, maar is officieel Genneps grondgebied. Tijdens een potje jeu de boules op de kersverse baan is van sentimenten niets te merken.

Sinds kort is de fraaie wijk uitgerust met een jeu de boulesbaan. Het idee werd geopperd door buurtbewoners en vond gewillig oor bij drie partijen die de aanleg mogelijk maakten. Wooncorporatie Destion (de eigenaar van de huurwoningen in de wijk) stelde een bedrag uit het Leefbaarheidsfonds Raad van Commissarissen, gemeente Gennep droeg bij en Stichting Sport en Speelstraat stelde middelen beschikbaar. Jabaflora legde de jeu de boulesbaan aan die geschikt is om wedstrijden te spelen. “De baan is goedgekeurd door de jeu de boulesbond Nederland “, zegt buurtbewoner Ben Wils, die zag dat de buurt al enthousiast gebruikmaakt. “Er worden in de buurt al jeu de boules-ballen op de verlanglijstjes voor 5 december gezet.”

De nieuwe baan wordt zaterdag 20 november officieel geopend. De voorzitter van de huurdersraad van Destion, Wim Wijnhofen, verricht die handeling in het bijzijn van afgevaardigden van Sport en Speelstraat De Brink en de gemeente Gennep. De opening vindt plaats om 11.00 uur.

Jos Gröniger
Meer berichten