<p>In Hoenderpark wordt ijverig en voorspoedig gebouwd. Toch voorziet BouwMij Janssen stagnatie door leveringsproblemen.&nbsp;</p>

In Hoenderpark wordt ijverig en voorspoedig gebouwd. Toch voorziet BouwMij Janssen stagnatie door leveringsproblemen. 

(Foto: Jos Gröniger)

Leveringsproblemen dreigen in Hoenderpark

  •   keer gelezen   Wonen

OTTERSUM |  De nieuwbouwwoningen in fase 1 van project Hoenderpark staan aan de vooravond van de oplevering. Ook in fase 2 en 3 schieten de woningen als paddenstoelen uit de grond, maar toch laat de oplevering mogelijk langer op zich wachten. Door leveringsproblemen van installatiematerialen kunnen woningen straks niet opgeleverd worden. Aannemer BouwMij Janssen informeerde de toekomstige bewoners onlangs via een nieuwsbrief over de dreigende stagnatie.

Terwijl het bouwplan door de aanleg van trottoirs, parkeervakken en bestrating woonrijp gemaakt wordt, zijn de eerste woningen in fase 1 opgeleverd. De woningen van fase 2 en 3 zijn grotendeels voorzien van de aansluitingen van stroom en water. De afbouw van deze woningen is in volle gang. De aannemer is echter sinds kort regelmatig geconfronteerd met berichten van onderaannemers en leveranciers over de beschikbaarheid van (bouw-)materialen. Vooralsnog zijn problemen voorkomen kunnen worden. Nu er berichten doorkomen over leverproblemen van met name installatiecomponenten voor de woningen van fase 2 en 3 komt de verwachte opleverdatum in het gedrang. Een woordvoerder van de aannemer spreekt van thermostaten en onderdelen van warmtepompen. Dat leidt mogelijk tot niet werkende installaties waardoor de woning niet aan het bouwbesluit voldoen. “Een oplevering is dan niet mogelijk. Contacten met de instantie Woningborg bevestigen dit. Als er leveringsproblemen ontstaan kunnen we niet opleveren.”

Jos Gröniger
Meer berichten