<p>Franciel Peters (l.) en Monique Francissen (r.) zijn blij met de overnamepartners voor Madelief Kindercentrum. Donderdag informeerden zij de medewerkers over het besluit. (Foto: Jos Gröniger)</p>

Franciel Peters (l.) en Monique Francissen (r.) zijn blij met de overnamepartners voor Madelief Kindercentrum. Donderdag informeerden zij de medewerkers over het besluit. (Foto: Jos Gröniger)

(Foto: Jos Gröniger)

‘Madelief blijft Madelief’, ook na de overname

  •   keer gelezen   Zakelijk

GENNEP | De voorbereidingen en onderhandelingen liepen al ruim een jaar, maar donderdag 20 mei informeerden de oprichters van Madelief Kindercentrum Monique Francissen en Franciel Peter het personeel over het weloverwogen besluit. Per 1 juni dragen beide Gennepsen hun organisatie over aan de nieuwe eigenaren Peter-Jan Donders en Jeroen Buyink uit Veldhoven.

Door Jos Gröniger

De overname vindt geleidelijk plaats. “Ergens na de zomer trekken we ons volledig terug uit de aansturing van Madelief”, zeggen beide oprichters van het sterk gegroeide kindercentrum. “En onze authenticiteit is gewaarborgd. Madelief blijft Madelief”, benadrukt Franciel Peters.

Achttien jaar geleden, 1 mei 2003, startten Franciel en Monique in samenwerking met Dichterbij een kleinschalige kinderopvang. “We konden toen niet vermoeden dat Madelief in de loop der jaren zou gaan uitgroeien tot het kindercentrum dat het nu is”, zegt Monique Francissen.
Anno 2021 kent Madelief de locaties Madelief aan het Bos, Madelief in het Park en Madelief op de Heggerank. De organisatie groeide uit tot een kindercentrum met veertig betrokken en enthousiaste medewerkers. ‘We zijn een bloeiend Kindercentrum dat niet meer is weg te denken uit de gemeente Gennep’, schrijven de eigenaren in een informatiebrief aan de ouders.
De straks terugtredende organisatieleiders zijn trots op hetgeen opgebouwd is maar beseften afgelopen jaar ook dat die prestatie ook een opdracht met zich meebracht. ‘Het gaf ons het gevoel dat we er alles aan wilden doen om ervoor te zorgen dat de continuïteit op kortere termijn en de toekomst voor de langere termijn goed wilden regelen’, schrijven zij. De zoektocht naar geschikte overnamepartners leidden tot Peter-Jan Donders en Jeroen Buyink. “Zij hebben enkele andere kleinschalige kindercentra, en wij hebben er alle vertrouwen in dat zij Madelief verder kunnen ontwikkelen en Madelief een mooie toekomst gaan geven”, klinkt het eensgezind.

Madelief vervolgt de weg die Monique en Franciel inzetten. “Inclusief ons pedagogische beleid, onze medewerkers en met behoud van de vertrouwde naam.”

Jos Gröniger
Meer berichten