<p>Het team van Villa Eigenwijs. Tweede van links Corey, tweede van rechts Erwin.&nbsp;</p>

Het team van Villa Eigenwijs. Tweede van links Corey, tweede van rechts Erwin. 

(Foto: Jos Gröniger)

Iedereen is thuis bij kindercentrum Villa Eigenwijs

  •   keer gelezen   Zakelijk

GENNEP | Een kinderopvang dat voelt als een thuis. Talloze kinderen en hun ouders zouden niet anders willen. Kindercentrum Villa Eigenwijs in Gennep-zuid laat de dromen uitkomen. Kinderen uit baby-, peuter- en BSO-groep zijn er van half zeven ‘s ochtend tot half zeven ‘s avonds welkom.

Door Jos Gröniger

De eigenaren zijn de ervaren Corey en haar echtgenoot Erwin. “Ik ben zeven jaar geleden gestart als gastouder, nadat ik eerder in de kinderopvang werkte. Circa twee jaar geleden zijn we begonnen met het realiseren van Villa Eigenwijs. We vormen het familiebedrijf Villa Eigenwijs samen met onze zonen Kevin en Justin en schoondochter Mayke. Ook Marsha hoort bij deze familie. Erwin zorgt voor de aanpassingen in het pand aan de Tweede Dwarsweg. “Ik bedenk en maak alles zelf met de familie. Inpandig en buiten in onze tuin. Het geeft alles een persoonlijke tint.”

Persoonlijk
Persoonlijk gericht en maatwerk, dat is het handelsmerk van Villa Eigenwijs dat sinds oktober in bedrijf is. “We werken met een team van zes mensen en daardoor zijn er vaste gezichten op de diverse groepen. We zijn flexibel, we halen en brengen de kinderen, maken uitstapjes en we ontbijten, lunchen en eten vers bereiden maaltijden”, zegt Corey. De genoemde zaken zijn inclusief bij het contract op maat”, zegt Erwin. Een contract op maat houdt in dat de invulling van het afgesproken uren dat een kind op de opvang is flexibel kan zijn. De uren kunnen per maand ingepland worden. We werken niet met vaste dagdelen. De tarieven voor de flexibele, vaste en extra opvang zijn gelijk. Dat geldt ook door de BSO. “We zijn erg intrek bij ouders die in de vitale zorg werken. Wordt een kind later opgehaald, dan is dat geen probleem”, zegt Corey.
Van ouders die langer werken, merken de kinderen niets. Zij trekken met de begeleiders eropuit, spelen in de tuin, knutselen of spelen binnen. “En in de BSO kan de jeugd zich straks naar hartenlust uitleven. We gaan timmeren, en kleine klusjes doen zoals een fietsband plakken en een wastafelafvoer monteren”, zegt de handige Erwin.
Meer weten? Zie www.villaeigenwijsgennep.nl. Villa Eigenwijs, 2e Dwarsweg 52 Gennep.

Meer berichten