Chefkok Yureng Xia van Molenzicht in de prijzen op WK. (tekst: Patricia de Ryck, foto: Ingrid Driessen)
Chefkok Yureng Xia van Molenzicht in de prijzen op WK. (tekst: Patricia de Ryck, foto: Ingrid Driessen)

Chefkok restaurant Molenzicht in Heijen valt in prijzen op WK

Zakelijk 358 keer gelezen

HEIJEN | Chefkok Yuteng Xia van Oriëntaals wokrestaurant Molenzicht in Heijen is tijdens het Wereldkampioenschap Chinese Gastronomie in Rotterdam in de prijzen gevallen. In verschillende categorieën heeft Xia -samen met zijn team- van zich laten horen. En hoe: brons voor de opmaak van de gerechten, zilver voor de smaak en goud voor het totaalplaatje.

Het wereldkampioenschap wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Vaak staat de wedstrijd dan op het programma in China of in één van de andere Aziatische landen. Maar na het succes van de Nederlandse teams tijdens eerdere edities werd er deze keer voor Rotterdam gekozen. Reden voor Yuteng Xia, die samen met zijn broer Yuan Wei Xia deel uitmaakte van het team van Fine Food Village, om mee te doen aan deze wedstrijd. De jury was vol lof over de gerechten. Ze maakten Vadouvan, eendenborst met Italiaanse balsamico, Chinese rode dadels en een vleugje Baileys, Soft Shell crab met avocado, roomkaas, crème en Chinese kruiden. En als laatste werd een Chinese groentetuin met truffels gepresenteerd.

Opmerkelijk
De deelnemende Nederlandse teams hebben tijdens het WK in het algemeen opmerkelijk goed gepresteerd. Dit betekent dat er in veel Aziatische restaurants in Nederland op hoge kwaliteit wordt gekookt. Dat geldt ook voor Molenzicht in Heijen. Dit mag dan een wokrestaurant zijn; in de keuken staat met chefkok Yuteng Xia iemand die veel aandacht schenkt aan de smaak en het geheel. Koken zoals tijdens het WK is onmogelijk, want daar is men gemiddeld zo'n 2,5 uur mee in de weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant