Boxmeerse naaldkunstenaressen versieren mantel voor Vaticaan.
Boxmeerse naaldkunstenaressen versieren mantel voor Vaticaan.

Boxmeerse naaldkunstenaressen versieren mantel voor Vaticaan

Religie 173 keer gelezen

VATICAANSTAD | Twee Boxmeerse naaldkunstenaressen hebben op de blauwe mantel van het Mariabeeld in de Friezenkerk te Rome gouden versieringen aangebracht. Marianne Goossens en Wilma Arts hebben met gouddraad twee sierlijke randen op de mantel geborduurd.

Zij kregen de vraag voorgelegd en de vererende opdracht van het Bestuur van de Friezenkerk uit Rome via bestuurslid Lidy Peters.
De Boxmerenaren hebben koperen sterretjes met elk een klein pareltjes en pailletjes zorgvuldig aangebracht. Op de rugzijde is het monogram MR ('Maria Regina') -geheel vervaardigd en geknipt uit gouden stof- geplaatst. Verder hebben de dames een antiek koperen sluiting aan de voorzijde van de mantel aangebracht. De dames vonden het bij navraag een 'zeer eervolle maar ook mooie opdracht'. De beide dames zijn zoals bekend ook zeer actief voor de Boxmeerse Vaart en dat dus was zelfs in Rome opgevallen. "We waren verrast dat wij deze opdracht kregen en we zijn naar Rome gevlogen om de mantel te bewonderen en om eventueel nog correcties aan te brengen voor de grote Mariaprocessie", aldus het tweetal.
Het beeld wordt zaterdag 8 oktober in een grote Mariaprocessie door de straten van Rome met andere Mariabeelden naar de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad gedragen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant