Cash voor kleren: elke zaterdag bij Regain Recyclables.
Cash voor kleren: elke zaterdag bij Regain Recyclables.

Regain Recyclables uit Cuijk start met lokale inzamelactie: cash voor kleren

Zakelijk 2.178 keer gelezen

CUIJK | Regain Recyclables uit Cuijk, Europees inzamelaar van o.a. tweedehands textiel, start met een lokaal inzamelconcept genaamd Cash voor Kleren. Elke zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur opent Regain haar deuren aan De Hork 38 te Cuijk voor mensen uit de regio en biedt hen de mogelijkheid zich te ontdoen van oude kleding en schoenen. Voor deze kleding en schoenen wordt direct een vergoeding van 20 cent per kilogram betaald.

Naast de vergoeding die de mensen zelf ontvangen, wordt door Regain een extra bedrag per kilogram op toerbeurt gedoneerd aan lokale goede doelen. Het eerste goede doel dat zal worden ondersteund met deze inzamelactie is 'Stichting Wensambulance Brabant'. 
Nadat de kleding is ingezameld, wordt het gesorteerd om zoveel mogelijk hergebruik en recycling te realiseren. Jaarlijks verdwijnt er in Nederland nog steeds ongeveer 130 miljoen kilogram textiel doordat het met het restafval wordt weggegooid en niet wordt hergebruikt. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u kijken op www.cashvoorkleren.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant