Geen zicht op snelle sloop zorgcomplex Maaszicht in Grave.
Geen zicht op snelle sloop zorgcomplex Maaszicht in Grave.

Geen zicht op snelle sloop Maaszicht in Grave

Politiek 233 keer gelezen

GRAVE | Het voormalige zorgcentrum Maaszicht in Grave staat inmiddels drie jaar leeg en verpaupert in hoog tempo. Gedeeltelijke sloop en herontwikkeling laten op zich wachten. Wethouder Eric Daandels (CDA): "Brabant Wonen is met ontwikkelaars en de gemeente in overleg. Bij de herontwikkeling dient men rekening te houden met de status van gemeentelijk monument (alles onder rode pannen)."

Door Annelies Graafsma

Brabant Wonen gaf eerder Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen opdracht een plan te ontwikkelen. Door INBO-architecten uit Eindhoven is een voorlopig schetsontwerp gemaakt. Projectleider Paul van Wijk: "De ontwikkeling van het gemeentelijk monument is duur. Er kunnen luxe appartementen gebouwd worden, maar de vraag is of daar voldoende vraag naar is. We nemen veel risico. De bouw moet wel rendabel zijn. We bouwen in Grave, het zijn geen panden in Utrecht."
Daandels wijst op de verwachte saneringskosten. "Die zijn fors voor deze locatie. Al met al geen gemakkelijke opgave om tot een haalbaar herontwikkelingsplan te komen." Van Wijk: "Er is veel asbest, er moet dus veel gebeuren. Hoe graag we dit project ook realiseren, wij zijn niet de partij die een besluit neemt. Alles is 'on hold' gezet. Brabant Wonen is aan zet".
Het idee om het filmhuis Grave in de kapel onder te brengen juicht Van Wijk toe (eerder deed het college dat al, AG). "De kapel vonden we geen probleem, want daar is zeker een bestemming aan te geven."
Daandels tot slot: "Brabant Wonen wil nog dit jaar een haalbaar ontwikkelplan aan de gemeente voorleggen. Daarna zal de procedure van herontwikkeling en sloop van de flat aan de orde zijn." Mede-eigenaar Mooiland laat weten geen concrete plannen te hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant