De VVD-fractie in Cuijk heeft Liesbeth van Heeswijk aan de kant geschoven. (archieffoto: Jacques Verschuren)
De VVD-fractie in Cuijk heeft Liesbeth van Heeswijk aan de kant geschoven. (archieffoto: Jacques Verschuren)

VVD Cuijk schuift fractieleider Liesbeth van Heeswijk aan de kant

Politiek 448 keer gelezen

CUIJK | De VVD-fractie in de gemeente Cuijk heeft Liesbeth van Heeswijk aan de kant geschoven als fractievoorzitter. Zij wordt opgevolgd door oud-wethouder Willemieke Vervoort, die drie jaar geleden overstapte van PLC naar de VVD. De uit Haps afkomstige Van Heeswijk was voor ze fractieleider werd van de VVD in Cuijk al raadslid voor de liberalen. "Na tweeënhalf jaar als team te hebben samengewerkt moeten we als bestuur van het lokaal netwerk Maasland van de VVD helaas concluderen dat het voor de leden van de fractie van de VVD Cuijk niet langer mogelijk is om in de huidige samenstelling verder te gaan", luidt de verklaring van het lokale VVD-bestuur.

"Ondanks het feit dat de leden op politieke inhoud een goed en complementair team zijn blijven verschillen van inzicht over de werkwijze van de fractie. Er is dan ook besloten dat Willemieke Vervoort leiding zal gaan geven aan de fractie van de VVD. De kiezers van de VVD Cuijk hebben recht op een hecht team dat goed kan samenwerken en met het oog op de verkiezingen in 2018 weer een mooi resultaat kan neerzetten. De VVD Cuijk onder fractievoorzitterschap van Willemieke Vervoort kan op de volledige steun van het bestuur rekenen."
Liesbeth van Heeswijk geeft tegenover nieuwsblad De Maas Driehoek aan later inhoudelijk te willen reageren op haar vertrek. Uit een eerste rondgang blijkt het vertrek van Van Heeswijk slecht te zijn gevallen bij de achterban. Een flink deel van alle actieve leden heeft per direct zijn of haar functie neergelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant