De molen in Rijkevoort wordt zondag feestelijk heropend.
De molen in Rijkevoort wordt zondag feestelijk heropend.

Feestelijke heropening molen Luctor et Emergo in Rijkevoort

Kunst en cultuur 99 keer gelezen

RIJKEVOORT | Op zondag 23 oktober wordt de korenmolen 'Luctor et Emergo' in Rijkevoort feestelijk heropend. De officiële opening zal plaatsvinden tussen 10.30 en 11.00 uur. Hierbij is iedereen welkom. Na de openingshandeling is die dag tot 16.00 uur de molen te bezichtigen en zullen de molenaars alles vertellen over de restauratie.

De muzikale omlijsting van deze dag is in handen van Trio Balkanbrij, zij spelen, naast vooral zigeunermuziek, ook andere leuke melodieën.
Naast het ambacht van molenaar zal er een smid aan het werk te zien zijn op de ambachtenmarkt die rondom de molen wordt georganiseerd. Hier zijn die dag ook een mandenvlechter en een klompenmaker te zien. Ook het gieten van tin wordt gedemonstreerd en kinderen kunnen een munt van klei maken met daarop de molen afgebeeld. En speciaal voor kinderen die de handen uit de mouwen willen steken komt P.R.A.K.. Onder leiding van Irene van den Besselaar kunnen kinderen op een echt stukje molenzeil de 'Luctor et Emergo' naschilderen. Kijk voor meer informatie op www.molenrijkevoort.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant