Liesbeth van Heeswijk (voorheen VVD) blijft zitting nemen in de Cuijkse gemeenteraad. (archieffoto: Diana Derks)
Liesbeth van Heeswijk (voorheen VVD) blijft zitting nemen in de Cuijkse gemeenteraad. (archieffoto: Diana Derks)

Liesbeth van Heeswijk onder eigen naam verder in Cuijkse gemeenteraad

Politiek 186 keer gelezen

HAPS/CUIJK | Liesbeth van Heeswijk zal per direct haar werkzaamheden voor VVD Cuijk stopzetten en onder eigen naam verdergaan in de Cuijkse gemeenteraad. Dat laat het Hapse raadslid vanochtend weten. "Ik schaam me voor het VVD-bestuur en raadsleden Willemieke Vervoort en Rob Gertsen, die de leden van de VVD tot op het bot minachten door ze geen stem te geven", aldus Van Heeswijk.

"Ik schaam me voor een VVD-bestuur dat zich verschuilt achter regeltjes en daarmee impliciet sturing geeft aan een ondemocratisch proces. Ik schaam me voor een partij waar democratie met voeten wordt getreden", vervolgt ze. "Ik wil geen dag langer samenwerken met de raadsleden Vervoort en Gertsen, die macht blijkbaar belangrijker vinden dan mensen. Ik ben enorm dankbaar dat nagenoeg alle hardwerkende VVD-leden en -commissieleden zich bij mij aansluiten. In die zin kan ik mijn werk in teamverband voortzetten met alle loyale, betrokken mensen om mij heen. Samen hebben we gekozen voor een liberale koers, waarin transparantie en democratie sleutelwoorden zijn."
De naam van de nieuwe fractie zal tijdelijk 'Van Heeswijk' gaan heten. De VVD gaat door deze stap terug van drie naar twee zetels. De coalitie in Cuijk (ABC, CDA, VVD en PvdA) behoudt echter haar meerderheid.

Meer over het vertrek van Liesbeth van Heeswijk bij VVD Cuijk in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 18 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant