Geertjan Wienhoven (m) heeft namens Mook en Middelaar een overeenkomst gesloten met KlokBouwOntwikkeling en ZZG-Groep. (foto: Ingrid Driessen)
Geertjan Wienhoven (m) heeft namens Mook en Middelaar een overeenkomst gesloten met KlokBouwOntwikkeling en ZZG-Groep. (foto: Ingrid Driessen)

Realisatie Hart van Mook flinke stap dichterbij

Politiek 118 keer gelezen

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar, KlokBouwOntwikkeling BV en de ZZG-Groep hebben een overeenkomst afgesloten over de realisatie van het Hart van Mook. "De verkoop van deze grond is een startmoment voor een belangrijke ontwikkeling in de kern van Mook. Het is een plan dat voorziet in een groeiende behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen", aldus de initiatiefnemers.

Het bouwprogramma bestaat uit 24 appartementen voor 'Beschermd Wonen' en 13 appartementen met het label 'Beschut Wonen'. "Inwoners die zorg behoeven en niet meer zelfstandig kunnen wonen, waren voorheen aangewezen op instellingen buiten onze gemeente. Met de investering door ZZG kunnen zij in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen dicht bij de andere voorzieningen in het centrum van Mook", laat burgemeester Wim Gradisen weten.
De investering van ZZG voorziet niet alleen in een woon- en zorgbehoefte maar levert ook een belangrijke bijdrage aan onze economie. "Omdat het voor ZZG een nieuwe ontwikkeling is, ontstaan er zo'n 50 tot 60 nieuwe arbeidsplaatsen en wordt ZZG één van de grootste werkgevers in onze gemeente. Dit staat nog los van de mogelijke spin-off", vervolgt Gradisen.

'Belangrijke stap'
De verkoop maakt het ook mogelijk dat KlokBouwOntwikkeling de gronden van Mooiland verwerft. Samen met de ontwikkeling van ZZG ontstaat er een compleet plan dat tevens voorziet in woningen voor jongeren en starters in het Hart van Mook. Een deel van de woningen zal levensloop bestendig worden gebouwd. Het gaat hier in totaal om 9 tot 13 woningen. Over de definitieve invulling wordt nog gesproken. "Het college verwacht met deze overeenkomst een belangrijke stap te hebben gezet om aan de woningbehoefte van verschillende doelgroepen te kunnen voldoen. Realisatie van betaalbare woningen heeft hierin voorop gestaan," aldus wethouder Geertjan Wienhoven (DGP). "Ik zie deze stap als een aftrap voor nog meer ontwikkelingen in het Hart van Mook."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant