De snelfietsroute, inclusief fietsbrug over de Maas, moet begin 2018 klaar zijn.
De snelfietsroute, inclusief fietsbrug over de Maas, moet begin 2018 klaar zijn.
update

Gemeenten Mook en Cuijk zetten volgende stap in realisatie snelfietsroute

Verkeer en vervoer 145 keer gelezen

MOOK/CUIJK | De gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar hebben vorige week een volgende stap genomen in de realisatie van de fietsbrug over de Maas die deel gaat uitmaken van de snelfietsroute naar Nijmegen. "We hebben het zogeheten aanbestedingsdossier vastgesteld", verduidelijkt de Mookse wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks).

Aannemers kunnen maximaal honderd punten verdienen met hun ontwerp. Zo zijn bijvoorbeeld 35 punten te verdienen met de oogstrelendheid en tien punten voor duurzaamheid. "De kostprijs van de brug is bewust vastgesteld, zodat er bij het ontwerp niet beknibbeld gaat worden op de prijs, maar uiteindelijk echt het ontwerp de doorslag zal geven", legt Baneke uit. "Degene met de meeste punten krijgt de gunning. We geven de vijf aannemers echt een uitdaging mee. In april 2017 wordt de keuze gemaakt. Het feit dat de rijksbouwmeester lid is van de commissie zegt wel iets over de landschapswaarde die de brug behoort te krijgen."
De kosten voor de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen bedragen - inclusief de fietsbrug (die ook geschikt is voor wandelaars) en een onderdoorgang bij het Mookse treinstation - zo'n 11,2 miljoen euro. Het nieuwe fietspad moet in het voorjaar van 2018 af zijn. Belangstellenden worden op dinsdag 1 november door de gemeenten bijgepraat over de laatste stand van zaken in het gemeentehuis van Mook. Aanvang is 19.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant