College Bergen honoreert verzoek om planschade door Mosaïque.
College Bergen honoreert verzoek om planschade door Mosaïque.

College Bergen honoreert verzoek planschade Mosaïque

Politiek 44 keer gelezen

BERGEN | Het college van de gemeente Bergen heeft een verzoek voor planschade gehonoreerd en vraagt de gemeenteraad een bedrag van 110.000 euro ter beschikking te stellen door een begrotingswijziging vast te stellen.

Bij gebiedsontwikkelingen, zoals de centrumontwikkeling Mosaïque, waarbij het centrumgebied van Nieuw Bergen is getransformeerd en gemoderniseerd, bestaat altijd de kans dat partijen in het kader van algemeen belang worden benadeeld. Het college van B en W heeft daadwerkelijk een planschadeverzoek ontvangen van een betrokkene bij Mosaïque. Dit verzoek is ingediend omdat de indiener van mening is schade te hebben ondervonden door de uitgevoerde plannen. "Een onafhankelijke planschadeadviseur heeft het college geadviseerd om het planschadeverzoek te honoreren en een vergoeding van 110.000 euro toe te kennen. Op basis van dit advies hebben we besloten het planschadeverzoek te honoreren", aldus de gemeente Bergen.

Planschade
De planschade wordt mede veroorzaakt door het feit dat door de vaststelling van het bestemmingsplan Mosaïque in 2012 het in het betreffende winkelpand niet langer mogelijk is een supermarkt te exploiteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant