Anneliese Vonk schreef het boek 'Was er maar een recept voor rouwen'.
Anneliese Vonk schreef het boek 'Was er maar een recept voor rouwen'.

Siebengewaldse Anneliese Vonk schrijft boek over rouwen

Kunst en cultuur 74 keer gelezen

SIEBENGEWALD | Het boek 'Was er maar een recept voor rouwen' van Anneliese Vonk-van der Zanden uit Siebengewald is vanaf heden verkrijgbaar bij meerdere boekwinkels, waaronder Van Dinter Media in Boxmeer.

Over wie gaat het? In Siebengewald runden Theo en Anneliese samen restaurant De Bourgondische Hoeve. Totdat het noodlot toesloeg. Theo werd ziek en overleed kort daarna. Wat nu? Als ondernemer kon Anneliese tenslotte niet stil gaan zitten. In dit boek, gelardeerd met recepten, gedichten en liedteksten, verhaalt ze over haar zoektocht naar haar nieuwe 'geamputeerde ik'. En waar zit 'rouw'?
Een boek dat makkelijk leest en je meeneemt in het leven van Theo en Anneliese, met een traan en een lach. Met vele herkenbare momenten voor wie ook een dierbare heeft verloren. Het boek is ook een handvat voor de mensen om hen heen. "Na Theo's overlijden schreef ik elke avond een brief aan Theo in mijn dagboek", licht Anneliese Vonk toe. "De familie en vrienden hield ik via mails op de hoogte van mijn wel en wee. Zij waren het die me vertelden dat ik een boek moest schrijven. Paar jaar later begon het boek in mijn gedachten langzaamaan vorm te krijgen: de verhalen, welke volgorde, de opzet, welke recepten et cetera. Door alle emoties van het rouwproces en het harde aanpoten ging dat gepaard met vallen en opstaan."
Ze zegt tot slot: "Dit boek is bovenal mijn persoonlijke eerbetoon aan Theo."
'Was er maar een recept voor rouwen' werd donderdagavond gepresenteerd in BiblioPlus in Boxmeer. Het boek ligt vanaf heden bij boekhandel Van Dinter Media in Boxmeer.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant