Kerkklokken in Cuijk en omgeving luiden voor Aleppo.
Kerkklokken in Cuijk en omgeving luiden voor Aleppo.

Kerkklokken in Cuijk en omgeving luiden voor Aleppo

Religie 444 keer gelezen

CUIJK | De uitvaartklokken luiden meestal wanneer een medeparochiaan is overleden. Dit weekend luiden in de Martinusparochie -Cuijk en omgeving- de uitvaartklokken echter om inwoners van de gemeente Cuijk te herinneren aan degenen die hun leven hebben gegeven in Aleppo. De Evangelisch-Lutherse parochie van Kallio in Helsinki heeft dit initiatief genomen dat navolging vindt in 230 kerken in Finland en vele kerken ver daarbuiten.

De klokken luiden iedere dag om 17.00 uur als protest tegen de voortgaande vernietiging van de stad Aleppo in Syrië. Dit gaat door tot 24 oktober, de dag van de Verenigde Naties. De klokken zijn een vraag om de voorgaande strijd in een belegerd Aleppo te eindigen, alsook een noodkreet tegen de verwoestende gevolgen voor de bevolking en de infrastructuur ten gevolge van de bombardementen op de 3000 jaar oude stad. "Er is geen moreel argument dat de bombardementen op humanitaire hulp of op kerken kan rechtvaardigen. Bijzonder zijn er geen redenen voor de vernietiging van de levens van burgers, waaronder vele kinderen," zo zegt Dr. Teemu Laajasalo, vicaris van de Kallio-parochie.
Het protest begon in de Finse parochie, maar we hopen dat alle kerken gemeenschappen en individuen zich welkom voelen om te participeren in het protest en de vraag om de voortgaande vernietiging in Syrië te beëindigen. Het bestuur van de Martinusparochie in Cuijk heeft haar geloofsgemeenschappen uitgenodigd om aan deze actie deel te nemen en tot en met maandagmiddag om 17 uur de uitvaartklokken te luiden. Meer info en deelnemers: www.bellsforaleppo.org.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant