Luuk Arts (JAVO Vastgoed) en de Cuijkse wethouder Rob Poel.
Luuk Arts (JAVO Vastgoed) en de Cuijkse wethouder Rob Poel.

Woningbouwproject Aalsvoorten: bouwen naar behoefte in Haps

Zakelijk 741 keer gelezen

HAPS | Het is alweer even geleden dat er een nieuwbouwproject voor particulieren in Haps is gerealiseerd. Maar daar komt nu verandering in. In Haps worden straks maximaal dertien koopwoningen gebouwd onder de projectnaam 'Aalsvoorten'. Daarvoor hebben de gemeente Cuijk en ontwikkelaar JAVO Vastgoed uit Gennep onlangs een overeenkomst ondertekend. Makelaardij Twan Poels verzorgt de verkoop die begin 2017 zal starten.

Het plan Aalsvoorten wordt ontwikkeld in het gebied dat aansluit op de Rozenhof, gelegen tussen De Aalsvoorten en de Sint Hubertseweg. Het is een bijzonder project, want wat er precies gebouwd gaat worden, staat nog niet vast. Er komen in ieder geval zeven rijwoningen die geschikt zijn voor met name starters. De overige kavels moeten nog ingevuld worden. "Dat komt omdat we voor dat deel van het plan kunnen bouwen naar behoefte", legt Luuk Arts, directeur van JAVO Vastgoed, uit. "Het kunnen twee-onder-eenkappers, levensloopbestendige of eventueel vrijstaande woningen worden."
Voor het eind van het jaar wordt er een informatieavond georganiseerd, waar uitgelegd wordt wat het plan inhoudt en hoe de vervolgplanning eruit gaat zien. Arts: "Dat heeft ermee te maken dat we willen bouwen naar behoefte. We willen iets realiseren voor de (toekomstig) inwoners van Haps en niet bouwen voor leegstand."

Succes
Wethouder Rob Poel geeft aan dat het plan perfect past binnen de Kerkdorpennotitie van de gemeente Cuijk. "Het is een feit dat we als college aandacht hebben voor woningbouw in de kerkdorpen. Dit plan voorziet erin dat we bouwen naar behoefte. Wij gaan er in ieder geval vanuit, van twee kanten, dat het een succes wordt." Arts voegt eraan toe: "Nu de overeenkomst is getekend kunnen we het proces verder ingaan en het plan verder uitwerken."
Speciaal voor dit project wordt er een nieuwe website gebouwd: www.aalsvoorten.nl. Over enkele weken is deze online en kan iedereen hier terecht voor meer informatie of om de interesse kenbaar te maken. Ook bij Makelaardij Twan Poels kunnen geïnteresseerden zich melden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant