Bourgondisch Boxmeer.
Bourgondisch Boxmeer.

9000 euro opgehaald tijdens Bourgondisch Boxmeer

Kunst en cultuur 30 keer gelezen

BOXMEER | Met het evenement Bourgondisch Boxmeer is dit jaar 9000 euro opgehaald voor stichting Fuhara.

Ook dit jaar was tijdens het pinksterweekend Bourgondisch Boxmeer georganiseerd door Rotary club Cuijk Maaskant. Het evenement is er niet alleen voor lekker eten en drinken. Er staat ieder jaar een goed doel in de spotlights.

Kenia
Stichting Fuhara is een initiatief van Willemien Roelofs uit Vortum Mullem en zet zich in om in Homa Bay Kenia volgens de laatste telling 101 kinderen te ondersteunen door hen onder meer een opleiding, gezond voedsel en (met behulp van een weeshuis) onderdak te bieden. Het motto van Furaha Orphans luidt: "together we can!".

Succes
Tijdens het evenement is een opbrengst gerealiseerd waardoor afgelopen week een bedrag van 9000 euro aan Furaha Orphans kon worden overhandigd.

Opbrengst
De opbrengst zal gebruikt worden om het elektriciteitsnet in de school verder aan te leggen, een bibliotheek en een scheikundelokaal op te starten en voor schoolmeubilair. Hierdoor kunnen kinderen onderwijs krijgen en dagelijks een middagmaaltijd. De stichting wil niet voorschrijven hoe iets moet, maar gezamenlijk met de mensen ter plaatse bespreken hoe iets wordt gerealiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant