Foto: Diana Derks.
Foto: Diana Derks.

Industriële Kring schenkt nieuwe materialen aan Voetbalschool Cuijk

Voetbal 127 keer gelezen

CUIJK | De Soccerwave en het GoalShot. Dat zijn de meest opvallende nieuwe materialen die Stichting Voetbalschool Cuijk heeft aangeschaft met de financiële steun die zij kreeg van Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg afdeling Cuijk-Grave.

In de herfstvakantie organiseert Voetbalschool Cuijk voor de vijfde keer een driedaagse voetbalweek. Een week die in het teken staat van voetbal, ontwikkeling, gezondheid en plezier. Deze editie kunnen de deelnemende kinderen, in de leeftijd van zes tot en met dertien jaar, gebruik maken van enkele nieuwe materialen, beschikbaar gesteld door Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg afdeling Cuijk-Grave.

Aandacht voor gezondheid
Geert-Jan Derks, voorzitter Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg afdeling Cuijk-Grave, is verheugd met de nieuwe materialen een bijdrage te kunnen leveren aan het initiatief dat Voetbalschool Cuijk ruim een jaar geleden is gestart. 'De voetbalschool drijft op het enthousiasme van een groep vrijwilligers die een maatschappelijk doel nastreeft. Zij biedt activiteiten aan voor kinderen op het gebied van sport en beweging met de voetbalsport als basis. Wat bijzonder is, is dat Voetbalschool Cuijk naast oog voor plezier, sociale, emotionele, voetbaltechnische, -tactische en persoonlijke ontwikkeling, specifieke aandacht heeft voor de gezondheid van de kinderen. Zo verzorgt een sportfysiotherapeut onder andere stabiliteitstrainingen, een looptrainer loopscholing en een sportdiëtist de lunch en voorlichting over verantwoorde voeding en drinken.'

Technische vaardigheden
Luciën Roeffen, bij Voetbalschool Cuijk verantwoordelijk voor de technische zaken: 'Met de financiële steun van de Industriële Kring hebben wij twee Soccerwaves, een GoalShot, nieuwe ballen, nieuwe hesjes en extra materialen voor de loopscholing kunnen aanschaffen. Deze materialen dragen op een geavanceerde manier bij aan het met plezier ontwikkelen van voetbaltechnische vaardigheden. De Soccerwave bijvoorbeeld bij het aannemen en verwerken van de bal en het GoalShot bij de traptechniek. De nieuwe ballen zijn van kleinere maat dan we hier in Nederland gewend zijn en zijn ter bevordering van de balvaardigheid. Dit is iets dat wij hebben overgenomen van een Engelse voetbalschool die gelieerd is aan Premier League club West Bromwich Albion, waarmee wij nauwe contacten onderhouden.'

Over Stichting Voetbalschool Cuijk
Stichting Voetbalschool Cuijk heeft een maatschappelijk doel. Met een team van enthousiaste mensen bieden zij activiteiten aan voor kinderen op het gebied van sport en beweging, het bevorderen ervan en faciliteren hierin. Altijd met de voetbalsport als basis, waarbij plezier uiteraard niet mag ontbreken. Bijzonder is dat de voetbalschool naast oog voor de sociale, emotionele, voetbaltechnische, -tactische en persoonlijke ontwikkeling van kinderen specifieke aandacht heeft voor zijn of haar gezondheid, fitheid en verantwoorde voeding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant