DSV-trainer Steef Peters: 'Jongens moeten trots en spelvreugde tonen.' (foto: Tunnis.nl)
DSV-trainer Steef Peters: 'Jongens moeten trots en spelvreugde tonen.' (foto: Tunnis.nl)

DSV verrassende koploper in 4F: 'We moeten wel bij de les blijven'

Voetbal 127 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In de vierde klasse F verrassen De Snelle Voeters (DSV) uit Sint Anthonis vriend en vijand. Na zeven speelronden bezet de ploeg van trainer Steef Peters de koppositie. Op sportpark De Laan in Ledeacker blijft men vooralsnog nuchter. "Het gaat boven verwachting goed met beide selectieteams", zegt trainer Steef Peters.

Door Jos Gröniger

De 32-jarige oud-speler van Hapse Boys, die tegenwoordig in Nijmegen woont, is tevreden over de verrichtingen tot dusver. "Ik ben tevreden. We hebben een smalle selectie voor DSV 1 en 2 maar we hebben een A-team waaruit we kunnen putten. Dat team betrekken we nauw bij de selectie. Deze jongens trainen een keer per week mee, en in het weekend wordt vaak een beroep op hen gedaan. Zo speelt de 17-jarige spits uit de A1 al wekelijks met het eerste mee", zegt de trainer, die voor de kost leerkracht in het basisonderwijs is. "Ik werk toevallig ook nog in Sint Anthonis."
Steef Arts werd afgelopen seizoen eindverantwoordelijke nadat toenmalige hoofdtrainer Bas van den Veerdonk voortijdig het veld ruimde. "Ik was de assistent en ik trainde de A1. Je kunt dus wel zeggen dat ik wist dat deze jongens de juiste drive hebben", zegt hij.

Perspectief
De competitie begon voor DSV met een punt uit twee wedstrijden (tegen respectievelijk Ysselsteyn en EWC Well). Later maakte alleen RESIA uit Wellerlooi de Sint Tunnisse ploeg een punt afhandig. "We hebben toch punten gepakt tegen ploegen die als kampioenskandidaat te boek staan. Maar we hebben het ook laten liggen tegen bijvoorbeeld RESIA."
Na zeven speelronden is DSV de koploper met veertien punten. Dat zijn ploeg aan kop staat, vindt Peters mooi meegenomen. "Maar het is absoluut geen doel hoor. We moeten niet gaan denken dat we titelkandidaat zijn. Als we in maart nog bovenaan staan, ligt het anders natuurlijk." Waar het bestuur en technische commissie van DSV uitgesproken hebben voor handhaving te gaan, hanteert Peters andere doelen. "Ik heb voor de jongens een heel ander doel gesteld. Het herwinnen van het plezier is voor mij een belangrijk doel. De jongens moeten weer trots en spelvreugde tonen", zegt de trainer, "Ze moeten met en vooral vóór elkaar willen spelen. Resultaten zijn mooi maar belangrijker vind ik het hoe je er toe komt."

Enthousiast
De werkwijze die de trainer er op nahoudt wordt bij de vereniging DSV bijzonder gewaardeerd. "Spelersgroep, technische commissie en spelersgroep zijn erg enthousiast over Steef", zegt voorzitter Jeroen Willems, "Hij is een zeer communicatieve vent, die op een goede manier met spelersgroep en spelers individueel aan het werk gaat."

Vooruitblik
Zondag speelt DSV de uitwedstrijd tegen SVEB uit Broekhuizenvorst, dat als voorlaatste geklasseerd is. Steef Peters waakt voor voorbarig enthousiasme. "We moeten niet gaan denken dat we SVEB eens even oprollen. Het staat nog niet vast dat we deze promovendus gaan verslaan. We kunnen weliswaar van iedereen winnen, of het tegenstanders erg lastig maken. Voorwaarde daarvoor is wel nodig dat we allemaal bij de les zijn."

Stand 4e klasse F:
1. DSV            7-14
2. Melderslo        6-13
3. EWC'46        6-12
4. Oostrum        6-11
5. DEV Arcen        7-10
6. Ysselsteyn        7-10
7. Olympia'18        7-9
8. RESIA        6-8
9. Meterik        6-8
10. Leunen        7-8
11. Achates        7-7
12. SVEB        6-4
13. Montagnards    7-1

Programma:
Montagnards    -    Meterik
DEV Arcen    -    Oostrum
Melderslo    -    Achates
Olympia'18    -    Leunen
SVEB        -    DSV
RESIA        -    EWC'46

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant