Trainer Marc van de Ven van Heeswijk met stille hoop op periode-1 (Foto Peter Kuijpers)
Trainer Marc van de Ven van Heeswijk met stille hoop op periode-1 (Foto Peter Kuijpers)

2F: Periode één in het geding komende zondag

Voetbal 101 keer gelezen

Twee reële kanshebbers voor periode-1. Koploper Helvoirt heeft het in eigenhand mits het wint zondag uit bij Prinses Irene. Heeswijk is wel degelijk nog in de race, maar heeft het zelf niet meer in de hand en moet kijken naar de uitslag in Nistelrode. Erp wil weg van die onderste plekken, maar moet dan wel een stuntje plaatsen uit bij BVV. Rhode dat Oirschot Vooruit ontvangt  kan alle kanten op. Geef het toe, makkelijk gesproken, maar wel waar.

Door Peter Kuijpers

EVVC gaat uit naar WSC. Beiden teams wonnen hun laatste twee wedstrijden. In Vinkel lopen de zaken gesmeerd weet ook trainer Stephan Hesemans: "We zitten er goed in op dit moment, dat klopt, hoewel ons spel tegenviel tegen Baardwijk. Daar moeten we kritisch op blijven en onszelf blijven verbeteren, zeker als een tegenstander zover inzakt moet het bij ons nog beter. WSC vind ik moeilijk in te schatten, na een lastige start hebben ze nu ook punten gepakt en zijn ze gestegen op de ranglijst. Je kan ze niet meer vergelijken met het erg goed voetballende team van twee seizoenen geleden, maar ze hebben toch weer een aantal goede spelers. Wij staan zoals je zegt mooi op de ranglijst maar we moeten gewoon erg hard werken voor onze puntjes, dat zal niet anders zijn tegen WSC. Bij ons missen we Nicky van der Heijden, die leek aan te sluiten na een werkperiode in het buitenland, maar na anderhalve wedstrijd bij het tweede is hij wederom enige tijd uitgeschakeld, nu vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Rick van Aalst is nog steeds herstellende van een buikspierblessure, maar Roel Bouwens is weer terug."

Heeswijk – Schijndel
Een derby waar je vijftien jaar geleden de lachers mee op je hand had gekregen als je deze wedstrijd had voorspeld. Die gedachten is totaal gekanteld. Schijndel, hoe lovenswaardig en dapper, lijkt opnieuw de strijd aan te moeten voor klassenbehoud. Heeswijk voert al jaren de ranglijst aan in de tweede klasse en is kandidaat voor periode-1 komende zondag. De Ballendonkers hadden een vrij weekend. De pijntjes konden wat helen voor zover er die waren. Trainer Marc van de Ven: "Het weekje rust heeft de groep inderdaad goed gedaan, de pijntjes zijn nagenoeg allemaal verdwenen en de focus ligt weer helemaal op de belangrijke wedstrijd tegen Schijndel. De groep heeft de afgelopen seizoenen stappen gemaakt, onder andere met betrekking tot een stukje volwassenheid en ervaring. Mede hierdoor zijn we ons steeds bewuster van hetgeen nodig is om dit soort wedstrijd volledig geconcentreerd te benaderen. Een aantal jaren geleden had zoals je zegt niemand in Heeswijk gedacht dat de derby tegen Schijndel nog eens op het competitieprogramma zou staan. De tijden zijn veranderd en het is aan ons om de stijgende lijn door te trekken, ook in deze belangrijke wedstrijd", aldus Van de Ven die binnenkort om de tafel gaat met de club voor eventueel nog een vijfde seizoen.



Roy Verhagen namens Erp (Foto's Peter Kuijpers)

BVV – Erp
Erp wil zo snel mogelijk weg uit het rechterrijtje. Met alleen rode lantaarndrager Nieuw Woensel nog achter zich staan de zaken er niet goed voor. Dat weet ook trainer André Cornelissen, trainer van Erp maar al te goed. Blessures en schorsingen spelen de coach van Erp parten. Zondag gaat de reis naar de Vliert in Den Bosch. De ploeg van trainer Bas Gösgens liet zich foppen door EVVC en kwam tegen directe concurrent Helvoirt niet tot winst. Het team mag nog wel drie punten bijschrijven na het staken in Eindhoven bij Nieuw Woensel waar de ploeg part nog deel aan had. Om die reden blijven de Bosschenaren een kampioenskandidaat. Wie weet verrast Erp de natie zoals ze in het verleden dat ook wel deden, dus waarom aanstaande zondag niet?


Theo van Lieshout trainer van Rhode

Rhode – Oirschot Vooruit
Voor de bezoekers uit Oirschot, qua afstand, een aanvaardbare reis naar Sportpark De Neul in Rhode. De twee teams doen weinig voor elkaar onder. Trainer Theo van Lieshout is een tevreden trainer: "Op zich zijn we zeker tevreden met de manier waarop we ons manifesteren in de tweede klasse tot nu toe, maar we willen ons natuurlijk altijd blijven verbeteren als team. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we met een vrij complete groep toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit, een ploeg waarvan we in het bekertoernooi vrij kansloos met 4-1 van verloren. Destijds bleek al dat Oirschot een zeer compact spelend team is dat weinig kansen weggeeft en dit is gaandeweg de competitie ook weer gebleken. Aan ons om de juiste strategie hiertegen te gaan hanteren om er zo een goed resultaat uit te halen", zegt de trainer van Rhode die binnenkort eveneens wel rond de groene tafel zal aanschuiven over zijn contractverlenging.

Wedstrijden komend weekend in 2F:
-Prinses Irene -Helvoirt
-WSC-EVVC
-Emplina-Best Vooruit
-Baardwijk -Nieuw Woensel
-Heeswijk-Schijndel
-BVV-Erp
-Rhode-Oirschot V 

Stand tweede klasse F:
1.Helvoirt 7-17
2.Heeswijk 7-16
3.Oirschot Vooruit 7-13
4.EVVC 7-13
5.BVV 6-11
6.Prinses Irene 7-11
7.Emplina 7-11
8.Rhode 7-10
9.Best Vooruit 7-10
10.WSC 7-7
11.Schijndel 7-5
12.Baardwijk 7-5
13.Erp 7-4
14.Nieuw Woensel 6-1

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant