(Archieffoto: Peter Kuijpers)

Achilles Reek wint spookduel van SDDL

Voetbal 221 keer gelezen

REEK | De derby tussen Achilles Reek en SDDL in de vierde klasse H zondagmiddag was er één die niet vaak voorkomt. Bij een 2-1 stand staakte de scheidsrechter het duel nadat hij zich bedreigd voelde. Beide ploegen gingen na een afkoelingsperiode pas weer het veld op toen alle supporters van SDDL het sportpark hadden verlaten en die van Achilles Reek in de kantine plaatsnamen. In de stand kwam vervolgens geen verandering meer.

Het eerste uur was er niets aan de hand in Reek. SDDL kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Daan Klievink, maar vanaf de strafschopstip maakte Menno Meijer binnen het kwartier gelijk. De thuisploeg onder leiding van trainer Marco Benneheij kwam vervolgens op 2-1 door de eerste treffer van het seizoen van Bas Linders. Rond een uur spelen werden bij de gasten binnen vijf minuten Frenk Zegers (twee keer geel) en Jacques de Vocht met een rode kaart naar de kant gestuurd. Vervolgens werden er dingen geroepen door het publiek en besloot de scheidsrechter om het duel te staken. De laatste twintig minuten werden vervolgens uitgespeeld zonder ook maar één toeschouwer langs de lijn. Daarin werd door beide ploegen niet meer gescoord. Benneheij. "Een hectische wedstrijd waarin we drie punten pakken. Belangrijk, want we willen niet degraderen." Van Rijn weigerde na afloop heel negatief over de scheidsrechter te praten, alhoewel hij vond dat zowel de penalty bij de 1-1 als beide rode kaarten discutabel waren. "We moeten ook naar onszelf kijken. Met negen man krijgen we kansen om te winnen van Achilles Reek, maar we scoren niet meer. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Al met al was het een vreemde, maar beladen derby. Ik viel van de ene in de andere verbazing."