Ernst Lamers en Andries Knevel, drijvende krachten achter '400 jaar stadhuis Gennep'. (foto: Ingrid Driessen)
Ernst Lamers en Andries Knevel, drijvende krachten achter '400 jaar stadhuis Gennep'. (foto: Ingrid Driessen)

'Ambulance blijft in Gennep'

Kunst en cultuur 115 keer gelezen

GENNEP | De ambulance blijft gestationeerd bij de brandweerkazerne aan de Heijenseweg in Gennep.

Hoewel er nog een onderzoek naar de haalbaarheid loopt, is burgemeester Peter de Koning optimistisch over de voortzetting van de pilot. "En zeer waarschijnlijk wordt de post binnen afzienbare tijd zeven dagen per week bemand", aldus De Koning. De burgervader van Gennep houdt echter een slag om de arm. "Het is nog niet zo ver, maar de lichten staan aardig in de buurt van groen", zegt hij.

Normen
Omdat de normen voor aanrijdtijden van de ambulances in de Kop van Noord Limburg (in 95 procent van de gevallen binnen 15 minuten aanwezig) bij lange na niet gehaald werden, startten de burgemeesters uit Mook en Middelaar (Willem Gradisen) en Gennep een lobby een voertuig in de gemeente Gennep geplaatst te krijgen.
En met succes want met ingang van 1 januari 2014 werd de ambulance in de brandweerkazerne in Gennep gestald. Het betrof een pilot voor werkdagen. Vanuit Gennep werden de aanrijdtijden naar het noordelijke deel van de gemeente Mook en Middelaar en Gennep verbeterd, en de norm werd gehaald.

Geldkwestie
Het halen van de normen betekent nog niet dat de ambulance gestationeerd blijft in Gennep. De kosten voor de continuering dienen beschikbaar gesteld te worden door de zorgverzekeraars. De minister van Volksgezondheid heeft echter het laatste woord. "Minister Bussemaker weet dat er in het noorden van Limburg iets moet gebeuren. De noodzaak is er duidelijk", aldus burgemeester.
"Zorgverzekeraars blinken helaas niet uit in snelle betalingen", zegt burgemeester De Koning, die de bureaucratie bij de maatschappijen hekelt, "Er worden steeds weer onderzoeken gedaan. Op dit moment wordt de financiële haalbaarheid getoetst."
De Gennepse burgemeester ontzenuwt het gerucht dat de standplaats zou verhuizen naar elders. "Gezien de faciliteiten die er zijn, is het zeer onwaarschijnlijk dat de ambulancepost naar helder verhuist."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant