Afbeelding

Clichés over mannen- en vrouwenmuziek in Mill

Kunst en cultuur 179 keer gelezen

MILL | Het muzikale cabaret trio Enge Buren komt op 19 november naar cultureel centrum Myllesweerd in Mill.

De Theatershow 'RUK!' gaat over de muzikale voorliefde van mannen en vrouwen. De mannen vertellen hoe ze op het thema van de show kwamen: ''Wij hebben ons verdiept in de muzikale voorkeur van de twee seksen. Zo kwamen we tot de ontdekking dat vrouwen voor harmonie en romantiek gaan en dat mannen meer neigen naar bonkende ritmes en vocaal geweld.

Vrouwenmuziek
Zo is ABBA met 'Dancing Queen' volgens ons echte vrouwenmuziek; harmonisch en een romantische tekst over de koningin van de dans. Deep Purple met 'Smoke on the Water' is natuurlijk echte mannenmuziek, elke man bralt meteen het gitaar-lickje mee en gaat luchtgitaar spelen.

Clichés
''In 'RUK!' vergroten we vele clichés en vooroordelen over verschillende muzieksmaken. Bijvoorbeeld in een rockmedley, waar we onze vingers bij aflikken.''

Guilty pleasure
''Black Sabbat, AC/DC, Kiss en meer. Voor de vrouwen spelen we een 'guilty pleasure' vrouwenmedley met natuurlijk Whitney Houston. Vrouwen houden nu eenmaal van meezingen en zijn veel meer tekstgericht. Alles is bij ons dus lekker over de top!''

Praktische informatie
De zaal gaat om 20.00 uur open, een kwartier later begint de show. Kaarten kosten 17,50 euro, dat is inclusief een consumptie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant