FC Schadewijk-trainer Giel van Orsouw. (Foto: Ad Megens)
FC Schadewijk-trainer Giel van Orsouw. (Foto: Ad Megens)

Van Orsouw (FC Schadewijk): 'Er valt voor ons zeker wat te halen'

Voetbal 109 keer gelezen

OSS | FC Schadewijk liep afgelopen zondag op bezoek bij GVV tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan in de vierde klasse F (Zuid I). Door de 1-0 nederlaag is het gat met de koploper uit Geldermalsen vier punten. Volgens FC Schadewijk-trainer Giel van Orsouw gaat zijn ploeg dit seizoen toch hoge ogen gooien. 

Over de wedstrijd tegen GVV was Van Orsouw niet alleen teleurgesteld in het resultaat. "Wat mij ook bijzonder tegenviel is het verloop van de wedstrijd. Het voetbal werd ons bijna onmogelijk gemaakt. Misschien dat we maximaal één minuut achter elkaar konden voetballen. GVV speelde erg fysiek en er vielen aan beide kanten veel kaarten. Onze aanvaller Bas van Rooy werd het veld uitgeschopt en die speler kreeg er niet eens een gele kaart voor. Bas is daardoor zeker tot de winterstop uit de roulatie." Bij FC Schadewijk kreeg na zo'n half uur spelen Tom Vos een directe rode kaart. Een klein uur stonden de Ossenaren met een man minder, totdat ook de thuisploeg rood kreeg. "We hadden een groot veldoverwicht, maar maakten de kansen niet. Een goal van ons werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar dat was zeer discutabel. GVV kreeg één kans en die ging erin. Jammer dat we drie punten inleverden."

Vierde plek
FC Schadewijk bezet na acht duels de vierde plaats in de vierde klasse F. Op plek vijf staat Alem, de tegenstander van komende zondag. "Alem heeft een vrij jonge groep, ze hebben een goede lichting. Afgelopen zondag verloren ze nipt met 2-1 van nummer drie Wilhelmina, dus we zijn gewaarschuwd. We missen naast Tom Vos en Bas van Rooy ook nog de geblesseerde Danny Laukes. Nu moeten er andere jongens opstaan."

'Dicht bij elkaar'
Het seizoen is nog vroeg. Nog vier/vijf duels te gaan en de helft van het seizoen zit erop. Van Orsouw vindt de competitie tot nu toe zoals hij had verwacht. "Vorig seizoen werd er in de andere vierde klasse meer gevoetbald. Hier zijn er maar een paar ploegen die verzorgd willen voetballen, de rest speelt veel met lange ballen. Het zit in deze competitie dicht bij elkaar en het is natuurlijk nog lang niet beslist. Met in totaal 24 duels valt er voor ons in ieder geval zeker wat te halen."

Stand vierde klasse F:
1. GVV 8-19
2. Theole 8-18
3. Wilhelmina 7-15
4. FC Schadewijk 8-15
5. Alem 8-14
6. Teisterbanders 8-12
7. Rhelico 7-11
8. NLC'03 7-9
9. BZS 7-5
10. MEC'07 7-5
11. HRC'14 7-5
12. Beesd 7-4
13. RKTVC 7-3

Programma vierde klasse F:
-Alem - FC Schadewijk
-NLC'03 - Rhelico
-Wilhelmina - MEC'07
-Theole - GVV
-RKTVC - Beesd
-BZS - HRC'14

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant