Beeld uit het thuisduel van vorig seizoen wat met 1-2 werd verloren (Foto's Peter Kuijpers)
Beeld uit het thuisduel van vorig seizoen wat met 1-2 werd verloren (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Zet Blauw Geel'38 zegereeks voort tegen Halsteren?

Voetbal 98 keer gelezen

VEGHEL – De dampen van Berghem op Zoom zijn weer opgetrokken. Een weekend om aan terug te denken. De 0-4 winst bij het matige DOSKO en de winst van periode-1 gaan de boeken in. Zondag komt Halsteren, eveneens uit West-Brabant, naar Veghel toe. Halsteren dat op 13 maart dit jaar nog met winst vertrok vanaf het Prins Willem Alexander Sportpark. We blikken alvast vooruit.

Door: Peter Kuijpers

Na tien wedstrijden zijn de Veghelaren nog zonder nederlaag. Een record? Nee, dat ook weer niet, want in het seizoen 1983-1984 werd Blauw Geel'38 ongeslagen kampioen in de vierde klasse met trainer Wim Verhulst uit Uden. Love Is A Battlefield zong Pat Benatar en spits Perry van Weert scoorde 24 maal, maar werd na één seizoen al door Helmond Sport opgehaald in Veghel. Mooie nostalgie, maar ook de prestaties van Blauw Geel'38 zullen in de analen van de Veghelse club verdwijnen als een succesvolle start. Het record werd bij DESO gered door de gong, maar afgelopen zondag werd het een keurige 0-4 zege met veel overmacht geëtaleerd in het verre Berghem op Zoom.



Matthew Amoah in zijn duel dit seizoen bij Gemert (Foto Peter kuijpers)

Matthew Amoah
Halsteren is een goede middenmoter. Met een achtste plek staan ze exact op de helft van de Hoofdklasse B. Opmerkelijke uitslagen zijn de  0-3 thuisnederlaag tegen DESO, maar wonnen op vreemde bodem wél bij O.S.S.'20 en speelde gelijk bij Gemert. Wat zeggen cijfers in dit geval. De aanvallende sterspeler bij Halsteren, Tiago Faria da Silva, is vertrokken naar Hoogstraten in België. Da Silva, met Portugese roots, maakte Blauw Geel'38 een half jaar geleden het leven zuur met onnavolgbare acties en een prachtige treffer. Wél is de voormalige prof Matthew Amoah van Vitesse, Borussia Dortmund en NAC, om er maar een paar te noemen, volledig in het elftal ingestroomd. De Ghanees miste zondag tegen RKAVV een pingel en kwam vrij voor de RKAVV doelman wederom niet tot succes waardoor de Leidschendammers met de schrik vrij kwamen. Zondag gaat Halsteren zeker voor een punt als het niet meer is, want de laatste zege voor de geel-zwarten dateert alweer van 25 september in het thuisduel met IFC.


Beeld uit de training van donderdag

Botsing
Blauw Geel'38 trainde donderdag met een nagenoeg fitte selectie. Alleen keeper Michiel Merks lijkt een paar weekjes uitgeschakeld. Een botsing in het bekerduel vorige week uit bij Nulandia leverde hem een scheurtje op in de mediale band van zijn knie. Merks: "Ik baal daar van. Ik hoop dat ik in het bekerduel eind deze maan tegen MULO weer kan keepen." Stijn de Looijer werd elders behandeld voor zijn liesblessures die structureel leken te worden. Trainer Niels van Casteren: "Niels is eigenlijk genezen. Hij wordt behandeld door Cees van der Linden van PSV. Het gaat goed en hoopt eindelijk weer eens fit te blijven. Stijn kunnen we er goed bij hebben, een prima kracht die zich altijd inzet en met passie speelt. " Zondag fluit scheidsrechter Van der Laan om 14.30 uur voor het begin.

Gesprek Peter Kuijpers met Blauw Geel'38 trainer Niels van Casteren.

Beluister hier het fragment

Programma hoofdklasse B:
-IFC-DESO
-Groene Ster-Chevremont
-OSS'20-Gestel
-Quick-EHC/Heuts
-Blauw Geel'38-Halsteren
-DOSKO-RKAVV
-Vlissingen-Gemert
-Nuenen-DHC

Stand Hoofdklasse B
1. Blauw Geel '38 10-24
2. Nuenen 10-21
3. Gemert 10-19
4. Quick (H) 10-18
5. Vlissingen 10-18
6. Gestel 10-18
7. IFC 10-17 
8. Halsteren 10-14
9. DHC 10-13
10. EHC 10-13
11. DESO 10-12
12. Chèvremont 10-10
13. RKAVV 10-9
14. OSS '20 10-7
15. DOSKO 10-4
16. Groene Ster 10-4

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant