Afbeelding

Voorbeschouwing vierde klasse I: 'Kliksport-regio' doet bovenin niet mee.....

Voetbal 96 keer gelezen

UDEN/VEGHEL| Vooralsnog kunnen 'onze' ploegen nog niet echt om de prijzen meedoen in de vierde klase I. Avesteyn is met de vijfde plek de hoogst geklasseerde momenteel. Teams als WHV, Keldonl en Vorstenbossche Boys vechten keihard tegen degradatie. Maar misschien kan het snel omslaan. Het is en blijft voetbal.

Avesteyn ontvangt op eigen veld Maliskamp en bewijst zichzelf een dienst als het wint. Dan sluit men ook aan bij de top 3 immers. De mannen van trainer Luciën Roeffen spelen soms nog wat wisselvallig maar dat heeft ook te maken met de gemiddelde leeftijd die amper boven de twintig uitkomt. Het mooie is dat men dan nog wel flink kan groeien, hopelijk is dat dit seizoen al een feit voor de oranje-zwarten uit Dinther.

Vorstenbosch

Vorstenbossche Boys boekte vorige week een klinkende zege in Keldonk maar moet nu weer op nul beginnen in Liempde bij DVG. Ook daar zullen punten gehaald moeten worden want DVG is een rechtstreekse concurrent in de strijd om klassenbehoud. Trainer Ruud Fleskens schaaft elke week aan zijn team en langzaam maar zeker lijkt het telkens net even wat beter te gaan. Zo'n proces gaat met vallen en opstaan maar uiteindelijk moet men onder de streep gegroeid zijn. Een mooie stap zou zijn om ook zondag in Liempde te winnen.

Degradatiekraker

In St. Michielsgestel komt Keldonk op bezoek bij SCI. Nog niet zo lang geleden was SCI een ambitieuze club waar zelfs middelen aanwezig waren om spelers te halen. Daar is nu niet meer zoveel van over, niet voor niets gaat SCI fuseren met grote broer RKVV St. Michielsgestel. Voor Keldonk is dit allemaal niet zo belangrijk, de Koulbergbewoners hebben punten nodig. Na een redelijke start van de competitie is er de laatste weken een beetje de klad ingekomen. Niet verwonderlijk gezien de vele personele problemen telkens maar uiteindelijk zullen er toch puntjes gesprokkeld moeten worden. Zeker zondag bij SCI.

Tweede zege?

WHV boekte afgelopen zondag eindelijk een zege. Op eigen veld werd SCI met 3-2 geklopt. Zaak is het nu om hier een vervolg aan te geven al zal dat zondag lastig worden bij Mariahout. Een tweede zege op rij zou echter fantastisch nieuws zijn voor de mannen uit Loosbroek. VOW speelt thuis tegen Boxtel, de ploeg uit Zijtaart bietste vorige week in de derby bij Mariahout een onverdiend puntje mee en is daardoor een ploeg ' in bonus'.  Zoiets geeft echter altijd zelfvertrouwen dus wie weet wat er nog allemaal voor de oranje-witten mogelijk is dit seizoen.

Programma vierde klasse I
Avesteyn-Maliskamp 
Boskant-BMC 
DVG-Vorstenbossche Boys 
Mariahout-WHV 
SCI-Keldonk  
VOW-Boxtel

Stand vierde klasse I
1. BMC 8-19
2. Boxtel 8-17
3. Boskant 8-13
4. Mariahout 7-11
5. Avesteyn 7-11
6. VOW 7-10
7. Maliskamp 7-10
8. WEC 8-10
9. Vorstenbossche Boys 7-8
10. DVG 7-6
11. Keldonk 8-6
12. WHV 7-5
13. SCI 7-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant