Vlissingen heeft net 2-1 gemaakt
Vlissingen heeft net 2-1 gemaakt

Gemert laat twee gezichten zien aan Zeeuwse kust en verliest: 2-1

Voetbal 73 keer gelezen

VLISSINGEN| Gemert speelde een prima eerste helft bij Vlissingen en kwam dan ook verdiend met 0-1 voor. Trainer Dennis Dekkers: "Na ruim een half uur zei ik op de bank dat ik het gevoel had dat we echt stappen aan het maken zijn. Zo goed en volwassen speelden we. Na rust was het ineens echter dramatisch."  Hoessein Bouzambou en Abdoe Abdenbi zorgden alsnog voor de winst voor de gastheren: 2-1. Dekkers: "Misschien zijn we dan toch niet goed genoeg om bovenin mee te spelen op dit moment."

Door de vele blessures moest Dekkers een beroep op de diepte van zijn selectie maar toch kwamen de Molenbroekers goed voor de dag. Méér dan goed zelfs. De eerste helft had Gemert niks te vrezen van Vlissingen. "Ze hebben goede voetballers, hele technische jongens. Wij hielden echter de ruimtes klein, vingen ze goed op. Hierdoor waren we heer en meester." Eenmaal in balbezit was Gemert ook nog eens gevaarlijk. De eerste kans was voor spits Ralf Kemper die op aangeven van Yoeri Vissers de keeper op zijn weg vond. Even later was het echter toch raak. Nu was het Jasper Lalisang die Kemper wegstak en schuin voor de keeper toonde de aanvaller zich koel door diagonaal het zijnetje te vinden: 0-1. Een prima goal van een spits die zich goed aan het ontwikkelen is. 

Meer ruimte

Daarna kwam Vlissingen maar moeilijk in het spel. Gemert gaf niets weg en was zelf bij standaardsituaties zelfs nog gevaarlijk. Zo werd een kopbal van Kees Brugmans van de lijn gehaald. Na de thee was het ineens echter een heel ander verhaal. Dekkers: "Langs de kant had iedereen het gevoel dat wij met een ander team het veld inkwamen. We stonden ineens op vijf meter te dekken. Tja, dan kunnen ze bij Vlissingen ineens erg goed voetballen." Toen Kees Brugmans ook nog eens te ver doordekte, daardoor werd uitgespeeld, en de daaropvolgende voorzet door Jens Leijten erg ongelukkig in eigen goal werd gewerkt (1-1) kantelde de wedstrijd definitief. Doelman Sven van Ommeren redde daarna Gemert nog toen een speler alleen voor hem opdook maar toen Brugmans na ruim een uur werd uitgespeeld en Abdoe Abdenbi alleen door kon lopen was er geen houden meer aan: 2-1. Dekkers: "Daarna hield Vlissingen ons in leven door dikke kansen niet te benutten." Hierdoor bleef Gemert dus in de wedstrijd waardoor men in de laatste fase nog va-banque kon gaan spelen. De bal viel uiteindelijk goed voor Jasper Lalisang maar in de negentigste minuut kopte hij van een meter afstand alsnog over. Ook claimde Gemert nog een strafschop. Dekkers: "Het was aangeschoten hands misschien maar wij kregen zo ook al een paar keer een penalty tegen dit jaar, daarom voelt het toch zuur. Maar we mogen niets zeggen: we hebben vandaag compleet van onszelf verloren. Niet van de tegenstander." 

GEMERT| Van Ommeren, Leijten, J. Vermeulen, Brugmans, Jacobs, Van Berlo, Lalisang, Vissers, Van Brussel (65. Buijssen), Habraken, Kemper

Uitslagen Hoofdklasse B:
IFC-DESO 3-0
Groene Ster-Chevremont 1-0
OSS'20-Gestel 3-1
Quick-EHC/Heuts 4-1
Blauw Geel'38-Halsteren 1-0
Vlissingen-Gemert 2-1
Nuenen-DHC 3-0

Stand Hoofdklasse B:
1.Blauw Geel'38 11-27
2.RKSV Nuenen 11-24
3.Quick 11-21
4.Vlissingen 11-21
5.Gemert 11-19
6.IFC 11-19
7.Gestel 11-18
8.Halsteren 11-15
9.DHC 11-13
10.EHC 11-13
11.DESO 11-12
12.O.S.S.'20 11-10
13.Chévremont 11-10
14.RKAVV 11-9
15.DOSKO 11-7
16.Groenen Ster 11-7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant