Jos Nielen is de komende weken uit de running. (archieffoto: Diana Derks)
Jos Nielen is de komende weken uit de running. (archieffoto: Diana Derks)

Cuijkse wethouder Jos Nielen voorlopig uit de running

Politiek 3.593 keer gelezen

CUIJK | Wethouder Jos Nielen van de gemeente Cuijk is de komende weken uit de running. De CDA-wethouder uit Katwijk werd afgelopen woensdag getroffen door een herseninfarct. Zijn herstel zal volgens burgemeester Wim Hillenaar tenminste twee maanden duren.

"Jos is helder van geest en helemaal bij, maar hij heeft aan de rechterkant wat uitvalverschijnselen, vooral in zijn arm", lichtte Hillenaar toe tijdens de begrotingsbehandeling die maandagmiddag plaatsvond. "Hij hoopt binnenkort naar een revalidatiekliniek te gaan. Zoals het zich nu laat aanzien, vergt zijn herstel ongeveer twee maanden."
Vanwege de ingeschatte vervangingsperiode wordt voorlopig geen vervanger aangesteld voor Nielen (CDA). De portefeuilles van Nielen worden herverdeeld onder de overige wethouders. Zo neemt Gerard Stoffels (Algemeen Belang Cuijk) de portefeuille financiën over en Rob Poel (PvdA) gaat voorlopig WMO en centrumvisie doen.

Heijsterman
Aan het begin van de raadsvergadering werd Roy Heijsterman uit Sint Agatha aangesteld als vervanger van het onlangs overleden raadslid Tonnie Geboers. De 31-jarige Heijsterman neemt zitting in de gemeenteraad namens de fractie van ABC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant