SSS'18-coach Ales Jurcik. (foto: Peter Kuijpers)
SSS'18-coach Ales Jurcik. (foto: Peter Kuijpers)

Ales Jurcik wil afscheid bij SSS'18 nemen met handhaving

Voetbal 268 keer gelezen

OVERLOON | Ales Jurcik is bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij SSS'18. De trainer uit Venray gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Jurcik heeft nog wel een duidelijk doel bij de Overloonse eersteklasser. "We gaan proberen om dit seizoen in de eerste klasse te blijven", aldus Jurcik.

Door Leon Voskamp

In het eerste seizoen onder Jurcik degradeerde SSS'18 naar de tweede klasse, maar een jaar later keerde de formatie uit Overloon terug in de eerste klasse. Vorig seizoen handhaafde SSS'18 zich via de nacompetitie. Momenteel staat het laatste in de eerste klasse D en is er nog flink wat werk aan de winkel. "Het is dit seizoen vaak net niet. Dat doet iets met het vertrouwen bij de spelers en je ziet dan koppies die gaan hangen. Er wordt gewoon prima getraind door de jongens, maar we missen net dat beetje geluk. We hebben er met SSS'18 de laatste jaren weleens vaker slecht voor gestaan. We hopen dat we zo snel mogelijk punten gaan pakken en daarmee de aansluiting met andere ploegen in deze klasse. Alles is mogelijk in deze klasse. Wij hebben ook gelijkgespeeld tegen ploegen die momenteel goed draaien."

'Nooit opgeven'
De mouwen opstropen is kort samengevat de strijdwijze. "We geven nooit op en blijven doorgaan. Door keihard te werken hebben we er vertrouwen in dat we terugkomen. De rest van het seizoen willen we klimmen op de ranglijst."

Toekomst
SSS'18 gaat op zoek naar een opvolger van Jurcik. Binnen de vereniging was het overigens geen nieuws dat de voormalig doelman gaat stoppen in Overloon. "Traditie bij de vereniging is dat een trainer maximaal drie jaar aanblijft. Omdat zowel de club als ik graag verder wilden, werd voor dit seizoen een uitzondering gemaakt. We spraken wel af dat het sowieso het laatste jaar zou worden. De club en ik staan voor een nieuwe uitdaging."
Jurcik, vroeger prof in Tsjechië, is ambitieus als trainer. Hij hoopt op een mooie nieuwe club. "Ik plan niks en zie wel wat er op mijn pad komt."

SSS'18 tankte afgelopen weekend vertrouwen door in Horst titelkandidaat Wittenhorst met 1-3 te verslaan en ontvangt zondag laagvlieger Someren. Bij winst achterhaalt de Overloonse ploeg de nummer elf van de eerste klasse D. Volharding treft al op zaterdagavond (om 19.00 uur) Wittenhorst in Vierlingsbeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant