Trainer Danny Claassen en aanvoerder Herman Kroon van Astrantia. (foto: Marieke Lemmen)
Trainer Danny Claassen en aanvoerder Herman Kroon van Astrantia. (foto: Marieke Lemmen)

Claassen en Kroon (Astrantia) nuchter onder sportieve opleving: 'Het gaat lekker'

Voetbal 287 keer gelezen

MIDDELAAR | In de vijfde klasse G steeg het Middelaarse Astrantia zondag door de overwinning op Sambeek (3-2) naar een vijfde plaats. De staartploeg van voorgaande seizoenen blijft er echter nuchter onder. "Het gaat een stuk beter nu, en we draaien lekker mee", zegt trainer Danny Claassen, "maar we blijven reëel, en een plaats bij de eerste zeven blijft het doel."

Door Jos Gröniger

Voor het eerst sinds jaren beschikt de Middelaarse vijfdeklasser over een volwaardige eerste selectie van achttien spelers. "Vorig seizoen gingen we soms met elf spelers de deur uit. Dat is nu gelukkig niet meer aan de orde", zegt de 47-jarige oefenmeester. Aanvoerder Herman Kroon (29) beaamt dat selectie prettiger werkt. "In voorgaande jaren stonden we in de winter wel eens met z'n zessen te trainen. Dat is nu niet meer zo." Claassen en zijn captain prijzen de homogeniteit in de Astrantia-selectie. "We hebben gemiddelde leeftijd van 24 tot 26 jaar. De kwaliteiten liggen dichterbij elkaar", zegt de trainer. "En we gaan ook buiten het veld met elkaar om", vult Kroon aan, die nog een pluspunt ziet. "Er zijn het afgelopen seizoen jongens overgekomen vanuit de jeugd. Het is fijn dat zij aanhaken en hun kans grijpen."

Doordekken
Het vernieuwde Astrantia heeft volgens de trainer meer scorend vermogen. "Onze spits Thijn Fransman scoort gemakkelijk maar hij krijgt de ballen ook goed aangespeeld." De kracht van Astrantia schuilt het in het collectief. "We kunnen goed doordekken en hebben een sterk middenveld. Doordat we meer druk zetten op de tegenstander hebben we ook meer balbezit.

Geluk
In de Middelaarse hoofdmacht heeft Herman Kroon dit seizoen een basisplaats. "Na enkele seizoenen met blessureleed ben ik fit en ik speel als rechtsback." De verdediger schrijft de prestaties toe aan een aantal factoren. "Als eerste is het fijn dat we hebben kunnen voortborduren op de selectie van afgelopen seizoen. Dat was in het verleden vaak anders. Toen moesten we elk seizoen kijken of we genoeg spelers hadden en weer opnieuw beginnen. Dat is nu gelukkig anders. Daarnaast zit het ons dit seizoen niet tegen. Wedstrijden die we in het verleden ongelukkig verloren, weten we nu te winnen. En ook de invloed van de trainer is natuurlijk belangrijk. Hij wil het beste uit deze groep halen. Danny verwacht veel van ons en staat ook open voor de leergierigheid in de groep."

Toekomst
Op sportpark De Heikant in Middelaar is de goede competitiestart geen reden voor het bijstellen van de toekomstvisie. "Nee, hoor", zegt Danny Claassen, "We hebben voor de competitie de wens uit gesproken bij de eerste zeven te eindigen. Nu het sportief goed gaat, blijft die klassering ons doel." Aanvoerder Kroon houdt zichzelf op de vlakte. "We zijn erg blij zoals het nu gaat. Maar aan de voorspelling waag ik me niet." Zondag klopte Astrantia in een thuisduel Sambeek met 3-2. "We speelden niet goed. Er werden nogal wat kansen gemist. Dat brak ons in de slotfase bijna op. Doordat we onnodig een strafschop weggaven werd het nog even lastig", besluit Claassen.
Astrantia gaat zondag op bezoek bij BVV'27. Bij winst in Blitterswijck nestelt de formatie uit Middelaar zich definitief in de top van de vijfde klasse G.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant