Foto: Tamara de Groot.
Foto: Tamara de Groot.

Grote Jazzproductie komt in november naar Schouwburg Cuijk

Kunst en cultuur 94 keer gelezen

CUIJK | Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen het publiek van Schouwburg Cuijk op 20 novemer niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten het publiek ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield en dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. En als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

Harlem
De muziekvoorstelling 'Swinging Harlem' neemt je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Praktische informatie
Een middag genieten van jazz kan op zondag 20 november in Schouwburg Cuijk. De voorstelling begint om 15.30 uur en kaarten kosten 17,50 euro. Dat bedrag is inclusief een pauzedrankje en garderobe. Meer weten? Www.newyorkroundmidnight.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant