Gemeenteraad Boxmeer
Gemeenteraad Boxmeer

Begrotingsbehandeling Boxmeer: 'De begroting is solide en betrouwbaar'

Politiek 42 keer gelezen

BOXMEER | De gemeenteraad gaf dinsdagmiddag een toelichting op de algemene beschouwingen. Daarop volgde een reactie van het college. Welke onderwerpen uit de begroting van de Gemeente Boxmeer sprongen eruit dinsdagmiddag?

Door Birgit Barten

Hansa is inmiddels failliet en de manier waarop het college correspondeerde met de raad stond onder meer PK en de SP niet aan. Relevante informatie werd op het laatste moment voor vergaderingen pas toegevoegd, vragen van onder meer de SP werden niet beantwoord en beide partijen benadrukken dat er niet transparant werd gecommuniceerd naar de raad (zie meer hierover op pagina 3).

Schulden
''De schuldenpositie blijft een zorgpunt'', aldus de fractievoorzitter van CDA in Boxmeer. ''2017 zal daar, is onze overtuiging, verandering in brengen.'' Ook LOF liet zich horen over de schulden van de gemeente; ''Ondanks de financieel gezonde positie van de gemeente Boxmeer met een sluitende begroting 2017 en een sluitend meerjarenperspectief maakt de LOF zich nog steeds zorgen over de hoge netto schuldquote. Deze loopt maar langzaam terug door het gevoerde voorzichtige financiële beleid. Omdat de grote voorraad bouwgrond debet is aan deze hoge schuldenlast is dit een reden te meer om vol in te zetten op de verkoop van industrie- en woningbouwgrond.''

Industriegrond
Meerdere partijen benadrukten in hun betoog dat er wat moet gebeuren met de verkoop van de industriegrond. Zo ook LOF: ''We moeten constateren dat er in 2016 en 2015 geen meter industriegrond is verkocht. We moeten tot een aanpassing komen, zodat we meer grond kunnen verkopen en partijen vinden die dat mogelijk willen kopen.''

Glasvezel
Meerdere partijen willen graag dat de inwoners van Boxmeer, ook in het buitengebied, goed internet hebben. Het college gaf aan dat er tijd nodig is om met een gedegen en goed onderbouwd raadsvoorstel te komen. Dat komt er nog voor de zomer, verzekerde de wethouder.

Begroting
De begroting is door de gemeenteraad unaniem aangenomen. De VVD noemde de begroting ''solide, sluitend en betrouwbaar''. Meerdere partijen gaven complimenten aan het college van B&W voor de begroting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant