Afbeelding

Gemeente Bergen en Weeze tekenen voor organisatie Bestuurdersdag

Politiek 143 keer gelezen

WEEZE/BERGEN | De gemeente Bergen en het Duitse Weeze tekenen voor de organisatie van de Limburgse Bestuurdersdag (LBD) die op woensdag 16 november plaatsvindt op Airport Weeze. Op de luchthaven zijn burgemeester Manon Pelzer en haar Duitse collega Ulrich Francken de gastvrouw en gastheer van 33 Limburgse en om en nabij 80 Duitse gemeenten.

Door Jos Gröniger

In Weeze sluiten ook de Noord Brabantse partners (Cuijk en Boxmeer) van het onlangs gepresenteerde project Dynamic Borders aan. In totaal zijn ruim 800 bestuurders uit de grensstreek aanwezig in de aankomst- en vertrekhal van Airport Weeze, die door burgemeester Francken al bestempeld werd als het tweede Nederlandse vliegveld.
Geschikte locatie
Dagelijks vertrekken vanaf Weeze duizenden mensen voor een vliegreis naar een van de Europese bestemmingen. "Airport Weeze is het Euregionalische Centrum, en daarom hebben we gekozen voor deze locatie", vertelt burgemeester Ulrich Francken, "en bovendien is de hal in de terminal bijzonder geschikt voor de ontvangst van zoveel besturende gasten."
Het is overigens niet de eerste keer dat de Limburgse Bestuurdersdag buiten de provincie gehouden wordt. In de 22-jarige geschiedenis hield de gemeente Vaals ooit een LBD-activiteit in het Duitse Aken.

Programma
De 800 gasten worden vanaf 9.30 uur ontvangen in de aankomst- en vertrekhal van het vliegveld. "Het thema van de LBD is Europa op drift", vertelt gastvrouw en burgemeester Manon Pelzer, "onze gastsprekers zijn oud-journalist Rolf-Dieter-Krause en ghostwriter van premier Marc Rutter, Ivo van de Wijdeven. Ook de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn Te Strake richt een woordje tot de bestuurders. Na het ochtendprogramma en de lunch is de middag gereserveerd voor excursies in het grensgebied. De gasten kunnen een kijkje nemen bij diverse bezienswaardigheden en bedrijven. In de gemeente Bergen zijn o.a. het distributiecentrum van Jan Linders, de Smaakparels, Mosaïque, Nationaal Park De Maasduinen, ruïne Bleijenbeek en kasteel Well de mogelijkheden. Aan de Duitse zijde kunnen het stadscentrum van Weeze, kastelen en de zand- en grindputten bezocht worden. De op het terrein van het vliegveld gevestigde bedrijven zijn doeleinden van de excursies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant