Theo Hageman (midden).
Theo Hageman (midden).

Hageman: 'We willen promoveren met FC De Rakt'

Voetbal 140 keer gelezen

De topper komend weekend in de vijfde klasse H is die tussen koploper Odiliapeel en nummer twee SCMH. FC De Rakt bezet de gedeelde tweede plaats en ontmoet zondag in Uden GVV'57. We kijken met trainer Theo Hageman terug op de start van het seizoen van FC De Rakt en blikken vooruit.

door Leon Voskamp

Hageman kende vorig seizoen geen gelukkig jaar als nieuwe trainer van FC De Rakt. "Toen ik tekende bij FC De Rakt had ik niet verwacht dat ze zouden promoveren. Maar vanwege het opheffen van de vijfde klasse is de club er toch in geslaagd om naar de vierde klasse te gaan. Daar troffen we clubs als Berghem Sport, Cito en FC Schadewijk en die waren een maatje te groot voor ons. Op het einde waren we er nog bijna in geslaagd om nacompetitie af te dwingen voor handhaving, maar ik denk dat het toch verstandiger was om terug naar de vijfde klasse te gaan. Ook omdat we wisten dat er talentvolle spelers uit de jeugd over zouden komen. De vijfde klasse is dan een mooi podium voor die jongens om zich te ontwikkelen."

Talentvolle groep
Hageman werkt in Uden met een zeer jonge groep. Vier spelers die vorig jaar nog in de A1 speelden, komen momenteel uit in het eerste elftal. "Ik heb een hele leuke en enthousiaste groep. Het eerste bestaat uit achttien man en iedere training heb ik zeker zestien tot zeventien spelers. Het is ook de eis dat je komt trainen om er op zondag in te kunnen staan. Het enige wat we missen in onze groep is een speler die wat ouder is en die het neer kan zetten op het veld. Zo'n speler ontbrak vorig seizoen ook."

Promotie
FC De Rakt wil volgens Hageman terug naar de vierde klasse. "We gaan er met z'n allen alles aan doen om te promoveren. Dat kan via het kampioenschap of via de nacompetitie. De eerste acht/negen ploegen zijn in ieder geval aardig aan elkaar gewaagd in deze klasse." Zondag komt GVV'57 op bezoek. "Ik ken alle ploegen niet, alleen SCMH hebben we vorig jaar tegen gehad. We gaan altijd uit van eigen kracht en gaan ook komende zondag voor de overwinning."

Stand vijfde klasse H:
1. Odiliapeel         9-21
2. SCMH         9-20
3. FC De Rakt         9-20
?4. SBV 9-16
5. Ravenstein 9-16
6. SCV'58 9-16
7. OKSV 8-15
8. Ulysses 9-14
9. Gassel 9-13
10. GVV'57 9-10
11. De Willy's 8-7
12. MOSA'14 9-7
13. VCO 9-3
14. Ruwaard 9-0

Programma vijfde klasse H:
FC De Rakt    -    GVV'57
MOSA'14    -    VCO
Ravenstein    -    OKSV
Ruwaard    -    De Willy's
Ulysses        -    SBV
Odiliapeel    -    SCMH
Gassel        -    SCV'58

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant