Ben Peters.
Ben Peters.

Ben Peters (CDA) over aantijgingen belangenverstrengeling

Politiek 422 keer gelezen

GRAVE | Ben Peters, fractievoorzitter van de CDA in Grave heeft in de raadsvergadering van 8 november een verklaring afgelegd naar aanleiding van aantijgingen door derden over zijn integriteit.

Peters: 'De aantijgingen over gebruik van een loods van GBB ((Grond en Bouw Bank), grijpen mij en mijn gezin steeds meer aan'. In zijn verklaring noemt Peters de heren Baaijens en Bongaards schrijvers van de website 'Grave Politiek'. 5 oktober stond op 'Grave politiek' te lezen dat een CDA-lid zijn eigen belangen verstrengeld heeft met die van de gemeente.

Peters deed vijftien jaar geleden GBB een voorstel om in ruil voor het opknappen van het gebouw aan de Koninginnedijk het pand te gebruiken voor zijn startende bedrijf. Tien jaar later heeft Peters het pand zakelijk ontruimd en zijn bedrijf verkocht. Hij gebruikt het pand momenteel om zijn caravan te stallen, ook de carnavalsvereniging maakt gebruikt van de loods. GBB onderhandelde in 2015 met de gemeente over het gebied Wisseveld.

Peters: 'Het feit dat er openlijk wordt geïnsinueerd dat mijn stemgedrag over het contract van de gemeente met GBB beïnvloed is doordat ik gebruiker ben van dit pand, raakt mij zeer en ervaar ik als zeer intimiderend'. Peters stelt dat het feit dat hij, net als alle raadsleden de eed heeft afgelegd, hij persoonlijke belangen nooit zal laten prevaleren boven het algemeen belang. Dit moet voldoende waarborg voor zijn integriteit zijn. Hij vraagt zich af of de aantijgingen zijn ingegeven door bezorgdheid over integriteit of de behoefte om hem, als persoon of partij, in diskrediet te brengen. Volgens hem is er sprake van "smaad en laster", zoals vermeld in artikel 261 van het wetboek van strafrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant