Randy Hofmeijer (Foto: Peter Kuijpers)
Randy Hofmeijer (Foto: Peter Kuijpers)

Randy Hofmeijer en Sam Wassenberg zondag tegen oude club JVC Cuijk

Voetbal 364 keer gelezen

UDEN/CUIJK| Aanstaande zondag spelen UDI'19 en JVC Cuijk sinds lange tijd weer eens in de competitie tegen elkaar. Voor Sam Wassenberg en vooral Randy Hofmeijer wordt het een speciale dag want zij komen tegen hun oude club uit. Randy Hofmeijer is dan wel een echte UDI'19-man, ook voor JVC koestert hij speciale gevoelens. De huidige aanvoerder van de Parkzichters droeg namelijk liefst acht seizoenen het shirt van de Cuijkenaren.

Door: Willy Rooyakkers

Randy Hofmeijer herinnert zich nog goed de dag dat hij destijds de overstap maakte van UDI'19 naar JVC. Hofmeijer: "Het ging me puur om de sportieve ambitie. Ze kwamen daarbij met een prima plan. In plaats van elk jaar een berg andere spelers te halen wilden ze een groep met jonge jongens samenstellen en die dan voor langere tijd bij elkaar houden. Dat sprak me enorm aan." De destijds 22-jarige Udenaar kwam daardoor in een team met veel vaste teamgenoten om hem heen. "Ik speelde met Robby van Raaij, Dennis Schouten en Rik van Griensven bijvoorbeeld best lang. Zij pasten ook in dat profiel. Wat ik heel bijzonder vind is dat Rik en Dennis zondag komen kijken."

Kampioen

In Cuijk beleefde Randy Hofmeijer een mooie tijd. "Alles was daar perfect geregeld, vooral ook naast het veld. Als je zag hoe bijvoorbeeld Arno en Mientje Branje die businessclub regelden, dat was echt top. Daarnaast heb ik Twan Hofmans (sponsor/animator/boegbeeld) daar goed leren kennen. Met hem heb ik altijd een super goed contact gehad, echt een correcte kerel." Op het veld ging het ook bergopwaarts. "We werden kampioen in de Hoofdklasse in 2007 waarna we in de nacompetitie net een goaltje tekort kwamen om landskampioen te worden. We hadden echt een wereldelftal met Edwin Giebels en Rik van Griensven als centrum, de broertjes Eveleens op de flanken en een middenveld dat met mijn persoontje, Francois Gesthuizen, Dennis Schouten en Robby van Raaij goed in elkaar stak. Voorin speelden de sterke Jeroen van de Kerkhof, het aanstormend talent Dennis Koenders en we hadden ook nog Ferdi Akankan." Wat vreemd was dat Van de Kerkhof, de goalgetter, in het beslissende duel te Mijdrecht heel erg lang op de bank bleef terwijl men met 1-0 achterstond en 1-1 genoeg zou zijn voor de titel. "Jeroen had toen net te kennen gegeven weg te gaan. Ik weet niet precies wat er speelde maar volgens mij mocht onze trainer Maarten van Vugt hem niet brengen. We waren er echt dichtbij toen."

Sam Wassenberg

Ook Sam Wassenberg, de huidige spits van UDI'19, speelde bij JVC Cuijk maar zijn verblijf beperkte zich tot slechts één seizoen. Wassenberg: "We hadden Hans Kraaij als trainer en die posteerde mij als hangende linksbuiten. Ik vind het niet erg om daar een wedstrijdje te spelen maar blijf een echte spits. Toen UDI daarna kwam met mooie plannen besloot ik om terug te gaan. Ik heb echter geen spijt van mijn overstapje gehad." Hofmeijer ging op hetzelfde moment terug, net als Matthias van Zanten die inmiddels helemaal gestopt is vanwege fysieke problemen en maatschappelijke ambities. Het verhaal gaat dat Kraaij Hofmeijer nog persoonlijk probeerde over te halen te blijven. "Ja, dat klopt wel. Hij wilde met zijn vrouw naar Uden komen om er tijdens een etentje nog eens over te praten. Uiteindelijk zijn we naar Nuland gegaan want met Kraaij samen in Uden in een restaurant zitten zag ik niet zo zitten haha. Hij belde ook nog met Twan tijdens dat etentje die me telefonisch prima voorstellen deed maar ik wilde gewoon terug naar UDI'19. Ik was toen 30, voor mijn gevoel nog jong genoeg om in Uden ook iets te bereiken."

Bediening

Ondertussen is de stand op de ranglijst zo dat JVC en UDI'19 elkaar verrassend weinig ontlopen. Wassenberg: "Zij hebben zeker meer kwaliteit maar wij staan er vaak wel echt als een team. Daar moeten we het ook echt van hebben. Hopelijk maakt dat zondag ook het verschil, ik kijk er echt naar uit." De spits scoorde afgelopen zondag twee keer in Oostzaan, altijd lekker. Gekscherend: "Je ziet wat er gebeurt als ik goed bediend word haha. Nee, we moeten er zondag met zijn allen staan, ik heb daar een goed gevoel over." Randy Hofmeijer ontbrak in Oostzaan vanwege een bovenbeenblessure. "Ja, maar ik train nu alweer voluit mee. Ik ga er vanuit dat ik zondag meedoe!". Dat houden dan keuzes in voor trainer Bert Ruijsch. Qua systeem maar ook qua personele invulling. Het mooie is echter hoe dan ook dat iedereen veel zin in deze wedstrijd heeft. In de wandelgangen van Sportpark Parkzicht kijkt men reikhalzend uit naar dit duel en dat is altijd een leuk vooruitzicht. Er lijkt inmiddels achter de schermen rondom de technische zaken ook de nodige rust teruggekeerd, een goed voorteken voor de benodigde stappen die er de komende tijd zeker nog te nemen zijn. Bij JVC Cuijk liet Dominique Scholten zich onlangs tegen Kliknieuws ook al ontvallen dat de groep zich verheugde op UDI-uit. 

Programma derde divisie B
Dijk De ASV-Den Bosch FC 
Dongen-OFC 
Graafschap De-Be Quick 1887 
HBS-OJC Rosmalen 
Hercules-Quick '20 
HSC '21-Achilles '29 
Juliana '31-Magreb '90 
UDI '19-JVC Cuijk 
Westlandia-EVV

Stand derde divisie B
1. ASV De Dijk 12-31
2. Quick '20 12-26
3. Westlandia 12-24
4. Dongen 12-24
5. Be Quick 1887 12-22
6. OJC Rosmalen 12-20
7. EVV 12-18
8. Hercules 12-18
9. OFC 12-18
10. JVC Cuijk 12-16
11. Jong De Graafschap 12-14
12. HSC '21 12-14
13. UDI '19 12-14
14. HBS 12-13
15. Magreb '90 12-12
16, Juliana '31 12-9
17. Jong FC Den Bosch 12-8
18. Jong Achilles '29 12-5

Sam Wassenberg
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant