Trainer Hans Lathouwers van Schijndel
Trainer Hans Lathouwers van Schijndel

2F: Schijndel – Rhode herstel van oeroude derby, KNVB aarzelt met aanpassen standenlijst

Voetbal 276 keer gelezen

Vorig seizoen was het verschil nog twee klassen. Zondag spelen ze weer tegen  elkaar: Schijndel en Rhode, een mooie derby. Waarom wacht de KNVB zolang met het bijwerken van de standenlijst voor BVV en Nieuw Woensel? De wedstrijd die op 2 oktober met een 3-5 stand voor BVV kort voor tijd werd gestaakt. Heeswijk ontvangt Oirschot Vooruit waar Erp en EVVC het opnemen tegen respectievelijk WSC en Helvoirt. Op naar de zondag.

Door: Peter Kuijpers

Vreemd, maar nog steeds is de uitslag van die wedstrijd niet verwerkt in de stand. Trainer Stephan Hesemans van EVVC bevreemd dat ook. Hesemans: "Ik had verwacht dat ze het na de bekerronde zouden doen. Je kan er vanuit gaan dat BVV die punten gewoon toekomen. Of het slot nog uitgespeeld wordt kan ik me niet voorstellen. Had wel verwacht en ik niet alleen, dat dit wat sneller opgelost zou worden. Wij rekenen overigens die punten al erbij voor BVV, maar we willen het wel bevestigd zien." Zondag ontvangt EVVC, dat samen met Oirschot Vooruit en Helvoirt tweede staat, uitgesproken Helvoirt. EVVC heeft nog wat pijntjes, maar die zullen zondag wel geheeld zijn. Nicky van der Heijden herstelt nog van zijn gebroken teen, waar keeper Rick van Aalst deze week weer aansloot bij de groepstraining.

Baardwijk – Prinses Irene
Opnieuw een uitwedstrijd voor de club uit Nistelrode. De tegenstander uit Waalwijk kijkt terug op twee winstpartijen. Thuis Nieuwe Woensel en vorige week, en die viel echt op, de 1-2 winst bij Best Vooruit. Het team van trainer Hans Richters van Baardwijk klom leuk op uit de kelder van 2F richting de middenmoot. De film van het verlies bij Rhode vorige week zal ongetwijfeld bij trainer William van der Steen van Prinses Irene nog wel een tijdje door zijn hoofd gespookt hebben. Als je op maandagmorgen je voeten op het koude zeil zet speelt de wedstrijd onmiddellijk door je hoofd. Van der Steen: "Klopt de nederlaag tegen Rhode is nog niet helemaal verwerkt. Allereerst de complimenten voor Rhode die een prima wedstrijd hebben gespeeld en dik verdiend wonnen. Bij ons was het collectief een zeer matig optreden, we kunnen er niet omheen dat we in uit wedstrijden niet kunnen brengen wat we thuis wel kunnen. Komende zondag wederom een uitwedstrijd tegen Baardwijk een ploeg die na een moeizame start de weg naar boven heeft gevonden. We hebben een paar jongens met wat pijntjes, dus even afwachten wie er kan starten. Voor ons zaak om toch een keer te laten zien dat we ook uitwedstrijden kunnen winnen." Duidelijke taal van Udenaar William van der Steen die eindelijk eens van dat opgespelde 'uit-dilemma' af wil.



Kevin van de Laar blijft een van de betere doelmannen uit 2F, ondanks zijn onstuimigheid (Foto Peter Kuijpers)

Erp – WSC
Eindelijk weer eens een zege voor het team van trainer André Cornelissen. Nadat er op de ouverture van de competitie op 4 september het uitduel bij Oirschot Vooruit met 0-1 werd gewonnen bleven verder winsten uit. Acht weken later was het zover. In Eindhoven sloten de Erpenaren het duel met kandidaat degradant Nieuw Woensel winnend af. Twee maal Koen van Deurzen liet de Erpse getrouwen in Woensel juichen. Het team van Cornelissen komt langzaam weer op stoom. Van Deurzen keerde terug en komende zondag, in het duel thuis met WSC, mag keeper Kevin van de Laar weer plaatsnemen onder de Erpse lat. Of dit gaat gebeuren is natuurlijk aan de Erpse oefenmeester die best tevreden is over het optreden van Rens van den Akker die Van de Laar de laatste zes wedstrijden verving. Topkeeper Van de Laar kan de Erpse defensie wat meer rust geven, maar zijn impulsiviteit is velen binnen Erp een doorn in het oog. Wellicht heeft de strafexpeditie die de Boekelaar onderging hem tot inkeer gebracht. Het woord is aan Cornelissen die daar met zijn ervaring zeker een passend antwoord op zal hebben. Tegenstander zondag WSC is lekker bezig en zeker geen garantie voor drie punten. Punten die Erp brood en broodnodig heeft om uit die hatelijke zone weg te komen. We kregen deze week nog een leuk appje van voormalig Erp-trainer Raymond Koenraadt. Na een paar jaar SBC vertrekt de Stiphouter eind seizoen naar zijn nieuwe club  Mierlo Hout, momenteel voorlaatste in de tweede klasse H.

Heeswijk – Oirschot Vooruit
Heeswijk is afgetekend koploper. Zou het dan eindelijk eens lukken voor trainer Marc van de Ven de eerste klasse te bereiken. De voortekenen zijn goed. Zondag komt Oirschot Vooruit naar Balledonk en van uitpuffen na de arbeidsintensieve winst in Helvoirt is geen sprake. Van de Ven: "Het was zoals je zegt een zwaar bevochte zege, zeker na rust was het bij momenten overleven. Leuk om in deze fase van de competitie er zo voor te staan, maar daar kopen we nog helemaal niets voor. De overwinningen komen niet vanzelf, we moeten echt drie maal in de week vol aan de bak om dit niveau te halen. We zijn ons er van bewust dat als er ook maar één individu een keer 99 procent geeft, we direct puntverlies gaan oplopen. Zondag tegen het onbekende Oirschot Vooruit. Erg knap wat de promovendus tot dusver laat zien. Het wordt een mooie confrontatie tussen de ploeg met de meest gescoorde goals tegen de ploeg met de minste tegentreffers", aldus Marc van de Ven waarvan  bekend is dat hij er nog een vijfde jaar aan vast knoopt in Heeswijk.  



Marc van de Ven ook volgend seizoen trainer van Heeswijk (Foto: Peter Kuijpers)

Schijndel – Rhode
De derby van weleer staat weer op de kaart. De twee velden liggen hemelsbreed niet zover uiteen. De rollen zijn wél totaal gekanteld. Het machtige Schijndel ooit spelend met de bij Rhode opgehaalde  'Speedy Gonzales 'Carlo Vorstenbosch heeft Schijndel veel doelpunten gebracht. Die tijden zijn voorbij en staan er zondag twee heel andere teams aan de aftrap. Schijndel verkeert in zwaar weer en de club dreigt weer opnieuw voor klassenbehoud aan de bak te moeten. Rhode begon deze competitie tegen de topploegen Helvoirt en BVV en verloor beiden, maar herstelde zich goed. Zondag nog won het keurig van Prinses Irene en nestelde zich comfortabel in de middenmoot van de tweede klasse F. Trainer Theo van Lieshout: "Na de goede overwinning tegen Prinses Irene is het voor ons zaak om met dezelfde wedstrijdinstelling de wedstrijd tegen Schijndel in te gaan. Schijndel is een tegenstander die tot op het bot gemotiveerd zal zijn om de slechte resultaten van de laatste weken recht te zetten en zoals het gezegde luidt: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen'. Maar als we komende zondag werkelijk met een overwinning naar Sint Oedenrode kunnen terugreizen zouden we onze middenmoot positie op de standenlijst mooi kunnen verstevigen, aan ons om dit te bewerkstelligen maar nogmaals eenvoudig zal dit zeker niet worden."

Tijd nodig
Trainer Hans Lathouwers van Schijndel had zich zijn komst naar de club op het Zuideinderpark beslist anders voorgesteld. Wie had het nu verwacht dat de club na twee degradaties oprij nu wéér op de barricade op moet voor klasse behoud. De competitie is nog jong en er kan nog van alles gebeuren horen we de supporters zeggen, maar feit is wel dat de voortekenen niet bijster goed zijn. Toch weet ook Lathouwers dat de derby leeft en nog springlevend is: "Het zal altijd een derby blijven zeker bij de spelers. Dat wij op dit moment de underdog zijn is Logisch gezien de stand op de ranglijst . Veel mensen hebben nog steeds het grote Schijndel op het netvlies, met grote namen in de selectie . Die tijd is voorbij. Het bouwen aan een nieuw Schijndel heeft tijd nodig en gaat niet van de ene op de andere dag.  Het vertrouwen na een paar behoorlijke zeperds heeft natuurlijk een deuk gekregen, maar daar gaan we alles aan doen om dat weer om te buigen. Ik heb daar vertrouwen in", zegt trainer Hans Lathouwers vol passie. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Caluwé voor het begin op het Zuideinderpark in Schijndel.

Programma tweede klasse F:
-EVVC-Helvoirt
-Baardwijk-Prinses Irene
-Erp-WSC
-Nieuw Woensel-Emplina
-BVV-Best Vooruit
-Heeswijk-Oirschot Vooruit
-Schijndel-Rhode

Stand tweede klasse F
1.Heeswijk 9-22
2.EVVC 9-17
3.Oirschot Vooruit 9-17
4.Helvoirt 9-17
5.BVV 8-5
6.Prinses Irene 9-14
7.Rhode 9-13
8.Emplina 9-12
9.Best Vooruit 9-11
10.WSC 9-11
11.Baardwijk 9-11
12.Erp 9-7
13.Schijndel 9-5
14.Nieuwe Woensel 8-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant