Kelle Roos speelde dinsdag slechts drie minuten mee in het duel met Portsmouth.
Kelle Roos speelde dinsdag slechts drie minuten mee in het duel met Portsmouth.

Bijzonder 'optreden' Rijkevoortse doelman Kelle Roos in Portsmouth

Voetbal 591 keer gelezen

BRISTOL | Kelle Roos haalde afgelopen woensdag de koppen van de landelijke kranten in Engeland. De doelman uit Rijkevoort werd namelijk al na drie minuten gewisseld in het duel van Bristol Rovers om de Checkatrade Trophy met Portsmouth (1-0 verlies). Roos is sinds dit seizoen de eerste doelman van Bristol Rovers, maar trainer Darrell Clarke wilde in het bekertreffen eigenlijk zijn tweede doelman opstellen om Roos te sparen. Dit zou Rovers echter een boete van 5000 pond hebben opgeleverd.

Het reglement van de Checkatrade Trophy verplicht clubs om tenminste vijf eerste elftalspelers op te stellen in de bekerduels, terwijl de competitie (die 46 wedstrijden kent) prioriteit geniet bij trainers. Ook bij Darrell Clarke van Bristol Rovers, dat strijdt om promotie naar het Championship (tweede niveau). Omdat al zes andere basisspelers werden gespaard, begon Clarke met Roos tussen de palen. In het duel met Portsmouth haalde hij Roos al na drie minuten, nog voordat de Brabantse goalie ook maar één balcontact had gehad, naar de kant en wisselde hem voor reservedoelman Will Puddy.

Checkatrade Trophy
De Checkatrade Trophy is een beker waar clubs uit de Engelse League One en Two en beloftenteams van verschillende Premier League- en Championshipclubs aan deelnemen. De deelname van de beloftenteams kan echter niet op waardering van de clubs op het derde en vierde niveau rekenen, temeer omdat toeschouwers  de wedstrijden om deze beker massaal boycotten. Zo trok het treffen tussen Portsmouth en Bristol Rovers slechts 1.200 bezoekers, waar normaliter gemiddeld 17.000 fans de tribunes van het stadion in Portsmouth bevolken.
Roos wordt dit seizoen door Bristol Rovers gehuurd van Derby County. De goalie uit Rijkevoort is eerste doelman in West-Engeland. Vorig seizoen speelde hij al een half seizoen op huurbasis voor AFC Wimbledon, met wie hij promotie afdwong naar League One na winst op Wembley.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant