Olympia'18 was in Well te sterk voor EWC'46. (foto: Bas Delhij)
Olympia'18 was in Well te sterk voor EWC'46. (foto: Bas Delhij)

4A/E/F: DSV handhaaft zich aan kop, Olympia derde en revanche Eendracht'30

Voetbal 418 keer gelezen

WELL | DSV blijft koploper in de vierde klasse F. De jonge ploeg uit Sint Anthonis won in de slotminuut bij Melderslo en zette daarmee een directe concurrent op achterstand: 1-2. Een doelpunt van Douwe Zwaan maakte het verschil in het treffen tussen EWC'46 en Olympia'18 in Well. De Boxmerenaren staan na de 0-1 winst op een derde plaats. Achates verloor thuis van SVEB. In de vierde klasse E (Oost) revancheerde Eendracht'30 zich voor de forse nederlaag van vorige week. In klasse 4A pakte VCA een punt bij koploper AZ 2000.

Het verschil was op het scorebord weliswaar minimaal (0-1), maar op de winst van Olympia'18 in Well was niks af te dingen. De formatie van trainer Michel Kuijpers kreeg de beste en meeste kansen, terwijl EWC'46 slechts spaarzaam voor het doel kwam van Sjors Janssen, die slechts één keer handelend hoefde in te grijpen.
Ook bij Melderslo-DSV was het verschil klein. Stijn Vullings zette voor rust de thuisploeg op voorsprong, maar via Rens Peters en Stijn van den Broek (in de slotminuut) pakte DSV alsnog drie belangrijke punten en handhaafde de Sint Tunnisse ploeg zich aan kop. 
Achates ging thuis met 2-3 onderuit tegen laagvlieger SVEB. Al bij rust leidden de gasten met 0-3. Via Johan Kleijnen en Nils Reijnen kwam Achates nog sterk terug, maar de gelijkmaker in Ottersum bleef uit. De derby tussen RESIA'42 en Montagnards in Wellerlooi kende geen winnaar noch doelpunten: 0-0.

4A (Oost): VCA dicht bij winst
VCA leek in Arnhem lange tijd op weg het gat met koploper AZ 2000 terug te brengen tot slechts twee punten. Thierry Schelsema en Stijn Verdijk schonken VCA een 1-2 voorsprong na de 1-0 van AZ-speler Lorenzo Arends. Maar vlak voor tijd kwam AZ 2000 toch nog terug via Nick Beijerink, al dan niet in buitenspelpositie: 2-2. "Teleurstellend voor ons als resultaat, maar het was een goede wedstrijd met kansen over en weer", aldus coach Remco ten Hoopen.

4E (Oost): Eendracht herstelt zich
Eendracht'30 ging vorige week hard onderuit bij koploper Brakkenstein, maar herstelde zich zondag knap door in Nijmegen Kolping/Dynamo met ruime cijfers te verslaan: 0-5. Dennis Abbenhuis (2), Remco Benders, Teun Stegeman en een eigen doelpunt gaven de Mookse ploeg drie punten. Eendracht'30 staat dankzij de zege op een tweede plaats in klasse 4E.

EWC'46-Olympia'18. (foto: Bas Delhij)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant