Afbeelding
+video

JVC Cuijk tikt UDI'19 voor rust weg en boekt noodzakelijke winst

Voetbal 415 keer gelezen

UDEN| De derby tussen UDI'19 en JVC Cuijk werd helaas afgewerkt onder mistroostige omstandigheden. Toch viel er vooral in de eerste helft te genieten van een prima voetballend JVC Cuijk terwijl de kwalitatief veel mindere gastheren na de pauze sterk terugkwamen op basis van opportunisme en wat slimmigheidjes. Ondanks dat JVC kwalitatief een veel betere selectie heeft kon UDI'19 daarom  blijven hopen op een punt maar uiteindelijk viel de niet ondenkbare 1-1 niet en werd het in de slotseconde nog 0-2. Namens JVC scoorden Gianluca Maria en invaller Thomas Schilders.

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19-trainer Bert Ruijsch beschikt al zeker niet over de beste selectie van de derde divisie maar moest ook nog toezien dat Lars van Geelkerken en Raoul Oomen niet fit door de test van vrijdagavond waren gekomen. Tot overmaat van ramp haakte ook Randy Hofmeijer in de warming-up nog af. Het gevolg was dat Robin Walk na lange tijd weer eens in de basis mocht beginnen, mede overigens ook door een lange blessure. Bij de gasten had trainer Ruud Kaiser gekozen voor een 3-4-3 opstelling waardoor Stevie Hattu op de bank kwam te zitten. Ilias Zaimi kreeg de voorkeur boven Thomas Schilders terwijl doelman Bart Tinus lichtgeblesseerd aan de kant bleef. Kaiser: "Bart heeft een slijmbeursprobleem. We wisten dat UDI met twee man voorop zou spelen. Dat is voor ideaal omdat wij erg goed in een 3-4-3 uit de voeten kunnen. Dat bleek ook wel in de eerste helft. Het was onze beste helft van de competitie."

Maria

JVC deelde inderdaad voor de pauze nadrukkelijk de lakens uit, UDI'19 had niets te vertellen. Nu heeft JVC ook wel veel voetballende kwaliteit. Spits Gianluca Maria is er eentje van het meest verfijnde soort terwijl de man daarachter, Ilias Zaimi, ook ontzettend goed kan voetballen. Aan de zijkanten speelde Boy Visser erg sterk voor de pauze en met nog twee middenvelders als Simon van Zeelst en Dominique Scholten plus nog Frenk Schaap heb je niets te klagen over de samenstelling van de selectie. JVC Cuijk was dan ook heer en meester, zeker aan de bal. Er kwamen ook kansen, maar er hadden nog veel meer kansen moeten komen als het beter was uitgespeeld. Na ruim een half uur gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Visser had weer een goede actie in huis en bediende Maria die kwikzilverachtig een mannetje het bos instuurde en vervolgens met links de verre hoek wist te vinden: 0-1. Een prima goal van een prima spits. Maria was dit seizoen door omstandigheden nog niet altijd even fit maar lijkt wanneer hij in goede doen is één van de betere goalgetters in deze klasse. Hij is snel, behendig en voetbalt goed mee.

Wisseling systeem

De Cuijkenaren lieten voor de rust na om het zwaar gehandicapte UDI'19 de genadeklap te geven en dan zul je zien dat de wedstrijd kan kantelen. En dat gebeurde ook. UDI'19-trainer Bert Ruijsch: "Zij speelden maar met drie man achterin dus ik dacht dat wij dan ook maar met drie aanvallers moesten gaan spelen. Gelukkig beslisten ze om Scholten een linie te laten zakken en dat speelde ons in de kaart. Ik denk dat de tweede helft nadrukkelijk voor ons was." Collega Kaiser over zijn keuze om Scholten te laten zakken en niet bijvoorbeeld Stevie Hattu te brengen. "Zeg jij dan maar welke middenvelder ik had moeten wisselen. Dit hadden we zo van tevoren afgesproken. Het was wel duidelijk dat UDI in dit systeem beter uit de voeten kon inderdaad." De gastheren kregen nu wel meer het middenveld in actie met ondermeer een Robin Walk die veel aan de bal kwam. Met een beetje geluk had de thuisploeg de gelijkmaker kunnen maken. Zo was Anwar Tuithof diverse keren gevaarlijk met afstandsschoten maar keeper Yorrit Kanters was telkens op zijn post. De beste kans kwam echter voor invaller Frank Wijdeven toen Marc Koot hem perfect vrijspeelde. Wijdeven had simpel moeten binnenkoppen maar, wellicht gehinderd door een medespeler, kwam niet verder dan een zacht balletje. Het hartstochtelijke aanvallende UDI'19 presteerde het in deze fase om het grote kwaliteitsverschil bijna weg te poetsen maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Ook niet uit de meer dan een dozijn corners die men kreeg. Natuurlijk kreeg JVC in de omschakeling ook zat mogelijkheden om het uit te spelen maar dat verzuimde men telkens. De wedstrijd werd echter pas definitief beslist toen Sander Maas, voor de rest prima keepend, in blessuretijd een bal verloor aan de jagende invaller Thomas Schilders die vervolgens 0-2 kon maken.

Tevreden

Toch waren beide trainers na afloop tevreden. Ruijsch: "Als je ziet wat voor spelers JVC heeft dan denk ik dat wij vandaag relatief een betere prestatie hebben geleverd. Op basis van de tweede helft verdienen we eigenlijk een punt. Nee, ik kan hier gezien de omstandigheden moeilijk ontevreden over zijn. Die 0-2 tel ik niet meer." Ruud Kaiser was in zijn nopjes betreffende zijn manschappen. "We hebben vandaag goed gespeeld, vooral voor de rust. Daarna hebben we als leeuwen gevochten om het resultaat over de streep te trekken. Natuurlijk had die 1-1 voor UDI kunnen vallen maar aan de andere kant had het ook 0-4 voor ons kunnen worden. Dat is voetbal."

UDI'19| Maas, Wolf, De Ruiter, Van den Akker, Smits, Van Cuijk (67. Wijdeven), Pennings, Walk, Tuithof, Wassenberg, Koot

JVC CUIJK| Kanters, Kazlauskas, Grotenhuis, Ritzen, Van Zeelst, Scholten, Schaap (80. Van Boxtel), Zaimi, Renirie, Maria, Visser (71. Schilders)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant